Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 22:43

Ο Ηλίας Μαμαλάκης στο Σχολείο Τουρισμού: Η συνταγή είναι η συνεργασία και το πάθος

«ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ»
Με τον Ηλία Μαμαλάκη, που ξεσήκωσε τους χίλιους εκπαιδευόμενους, τους έβαλε να πιαστούν όλοι από τα χέρια, να τα υψώσουν και να φωνάξουν «ένας για όλους και όλοι για έναν», ολοκληρώθηκε το μεσημέρι το τριήμερο πρόγραμμα του 7ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, στο Elite City Resort. Ο Ηλίας Μαμαλάκης στην εισήγησή του τόνισε ότι η συνταγή της επιτυχίας για να αναπτυχθεί ένας τόπος τουριστικά είναι η συνεργασία και το πάθος…

Ο αγαπητός από τον κόσμο Ηλίας Μαμαλάκης ξεκίνησε τονίζοντας ότι η χώρα για να ξεφύγει από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται πρέπει να βάλει τους δύο πυλώνες που θα σηκώσουν πάλι ψηλά την Ελλάδα, τον τουρισμό και τη γεωργία, να δώσουν τα χέρια.

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία ο γευσιγνώστης και ταξιδευτής ανέφερε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα που η συνεργασία των ανθρώπων ενός τόπου ήταν αυτή που τον έβαλε σε πορεία ανάπτυξης. Ειδικότερα αναφέρθηκε στην περίπτωση της Σαντορίνης, η οποία τόνισε ότι άρχισε να γίνεται πασίγνωστη όταν ένας εστιάτορας έπιασε τους συναδέλφους του, τους έπεισε να επενδύσουν στην τοπική και παραδοσιακή κουζίνα αλλά και να φιλοξενούνν δημοσιογράφους, οι οποίοι πήγαιναν, εντυπωσιάζονταν και ξεκίνησαν να διαφημίζουν με τα άρθρα τους το νησί. Κάτι ανάλογο, είπε ο Ηλίας Μαμαλάκης, έκαναν οι εστιάτορες της Μυκόνου με το τυρί κοπανιστή, ενώ αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια επαγγελματιών και φορέων του Νοτίου Αιγαίου και της Δωδεκανήσου για την προβολή των νησιών τους μέσα από την ανάδειξη των παραδοσιακών τους προϊόντων, καθώς και στην προσπάθεια της Τήνου για την προβολή της με τη διοργάνωση ενός εξαιρετικού φεστιβάλ πολιτισμού και τοπικών προϊόντων.

Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει κάθε περιοχή που θέλει να ξεχωρίσει, είπε ο Ηλίας Μαμαλάκης και κάλεσε τους εστιάτορες της Καλαμάτας να συνεργάζονται μεταξύ τους, να υποστηρίζει ο ένας τον άλλο και να προσπαθούν να βελτιώσουν το επίπεδό τους, τονίζοντας ότι δεν είναι ανταγωνιστές αλλά συνεργάτες.

Τέλος ο Ηλίας Μαμαλάκης σημείωσε ότι ακόμη πιο σημαντικό από τη γνώση είναι το πάθος και κάλεσε όποιον δεν έχει πάθος να αλλάξει δουλειά, υπογραμμίζοντας ότι η εργασία στην κουζίνα ή το ξενοδοχείο είναι ιδιαίτερα δύσκολη, απαιτεί από τον εργαζόμενο να δίνει τον εαυτό του, κάτι που επέμεινε ότι δεν μπορεί να το καταφέρει όποιος δεν έχει πάθος γι’ αυτή τη δουλειά.
Στ.Μ.