Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 22:32

Απευθείας πτήσεις Γενεύη-Καλαμάτα το καλοκαίρι

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ως μια επιτυχία που αναδεικνύει και καθιερώνει τη Μεσσηνία ως σημαντικό τουριστικό προορισμό κύρους και ενισχύει το τουριστικό προφίλ της Πελοποννήσου, χαρακτηρίζει η Περιφέρεια την ανακοίνωση για την καθιέρωση απευθείας πτήσεων από τη Γενεύη της Ελβετίας στην Καλαμάτα, το καλοκαίρι. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, τονίζει ότι πρόκειται για επιτυχία που ήρθε μετά από τη συνεργασία και προσπάθεια της Περιφέρειας και της ΤΕΜΕΣ, της εταιρίας που δημιούργησε και διαχειρίζεται την Costa Navarino…

«H Περιφέρεια Πελοποννήσου ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες και συνέργειες με ιδιωτικές επιχειρήσεις της περιοχής αναμένεται να προσελκύσει ακόμα περισσότερους Ελβετούς ταξιδιώτες από το 2018 και τα επόμενα χρόνια, ύστερα από την πρόσφατη ανακοίνωση της SWISS για την έναρξη απευθείας πτήσεων από το διεθνές αεροδρόμιο της Γενεύης προς την Καλαμάτα, από τις 24 Ιουνίου έως τις  2 Σεπτεμβρίου 2018», ανακοίνωσε η Περιφέρεια, που πρόσθεσε ακόμα επίσης: «Το νέο πρόγραμμα απευθείας πτήσεων της SWISS θα συμβάλει περαιτέρω στην ανάπτυξη του αεροδρομίου της Καλαμάτας, το οποίο αποτελεί ήδη τα τελευταία χρόνια ένα διεθνή κόμβο, και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για την Περιφέρεια, καθώς ξεκινά και κλείνει την τουριστική περίοδο στην Ελλάδα με πτήσεις από τον Φεβρουάριο ως τον Δεκέμβριο. Παράλληλα, η απευθείας πλέον σύνδεση με την Ελβετική πόλη αναδεικνύει περαιτέρω και καθιερώνει τη Μεσσηνία ως σημαντικό τουριστικό προορισμό υψηλού κύρους και επιπέδου στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, συμβάλλοντας θετικά στην τόνωση του τουρισμού και της οικονομίας της περιοχής.

Η αεροπορική σύνδεση θα πραγματοποιείται μια φόρα την εβδομάδα, κάθε Κυριακή, απευθείας από το διεθνές αεροδρόμιο της Γενεύης. Η εβδομαδιαία σύνδεση αναδεικνύει την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του προορισμού και είναι αποτέλεσμα της δυναμικής που παρουσιάζει ο προορισμός από την Ελβετική αγορά.

Το γεγονός ότι η Μεσσηνία θα συνδέεται πλέον απευθείας με τη Γενεύη, που αποτελεί και έδρα Διεθνών Οργανισμών, αναμένεται να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών υπηκόους διαφόρων χωρών και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την προβολή και ελκυστικότητα του προορισμού και σε άλλες αγορές που η Περιφέρεια ευελπιστεί να δημιουργήσει απευθείας αεροπορικές συνδέσεις.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι η νέα αεροπορική σύνδεση  είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΤΕΜΕΣ, και ενισχύει ακόμα περισσότερο το προφίλ της Πελοποννήσου. «Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, με το διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό προσέλκυσης πτήσεων, αναδεικνύεται σε κεντρικό πυρήνα για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας».

Πλέον, οι Ελβετοί και όχι μόνο ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον προορισμό και τα μοναδικά χαρακτηριστικά και εμπειρίες που προσφέρει η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος στους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και να απολαύσουν τις διακοπές τους σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία που συνδυάζει μοναδικά τον καιρό, τη φύση, την ιστορία και την γαστρονομία».