Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 14:57

Θα κόψουν αλμυρίκια γιατί λένε ενοχλούν πισίνα ξενοδοχείου

ΣΤΟΝ ΚΟΡΔΙΑ
Την αφαίρεση τεσσάρων αλμυρικιών από το πάνω πεζοδρόμιο του παραλιακού δρόμου του Κορδία, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας. Την αφαίρεση των δέντρων ζήτησε η εταιρία που δημιουργεί μεγάλο ξενοδοχείο πάνω από το δρόμο, διότι, όπως λέει, τα αλμυρίκια «έχουν έντονη πτώση των φύλλων και των ανθών, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν τη λειτουργία της κολυμβητικής δεξαμενής και να καθιστούν προβληματικό τον καθαρισμό της σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις». Θετική απέναντι στο αίτημα είναι  η εισήγηση της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ενώ έντονα αντέδρασε η μείζων μειοψηφία…

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης, τόνισε ότι υπάρχουν λύσεις, όπως η τοποθέτηση διχτύων, ώστε να μην επηρεάζεται η πισίνα από τα δέντρα. Υπογράμμισε ότι και σε πολλές άλλες περιπτώσεις ο Δήμος έχει κόψει δέντρα που δεν έπρεπε να κοπούν (ανέφερε τη νησίδα της Βασιλέως Γεωργίου) ή έχει συμπεριφερθεί βάναυσα σε δέντρα (μίλησε για το «τσιμέντωμα», όπως το χαρακτήρισε, των ευκαλύπτων στο βόρειο πεζοδρόμιο του κεντρικού πάρκινγκ του Νέδοντα). Ο Σταμάτης Μπεχράκης ανέφερε ότι τα δέντρα αποτελούν κομμάτι της φυσιογνωμίας και του πολιτισμού της πόλης και δεν πρέπει να κόβονται όταν υπάρχουν εφικτές λύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργούνται.

Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος, τάχθηκε υπέρ της μεταφύτευσης των συγκεκριμένων δέντρων από το πεζοδρόμιο στην πλαζ του Κορδία.

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας, Γιάννης Μπάκας, ανέφερε ότι ο Δήμος πρέπει να υποστηρίζει τις επιχειρήσεις και να συμβάλλει στο να δημιουργούνται από αυτές θέσεις εργασίας και ως εκ τούτου τάχθηκε υπέρ της ικανοποίησης του αιτήματος της εταιρίας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η εταιρία έχει δηλώσει γραπτώς πως τα δέντρα που θα αφαιρεθούν θα αντικατασταθούν από άλλα σε ισάριθμο ή και μεγαλύτερο αριθμό.
Στ.Μ.