Δευτέρα, 14 Μαϊος 2018 22:55

Η Αγορά είναι ο πιο ενδιαφέρων τουριστικός πόλος της Καλαμάτας

ΠΡΟΤΑΣΗ Α. ΖΑΓΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 
Σύμφωνα με τις έρευνες που έχει διενεργήσει το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας και άλλοι φορείς, όπως σημείωσε με δηλώσεις του στην Kalamata Journal ο Ανδρέας Ζαγάκος (μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου και ιδρυτής του Σχολείου Τουρισμού με τον Κωνσταντίνο Ανδριανόπουλο) ο πιο ενδιαφέρων τουριστικός πόλος της πόλης για τους επισκέπτες της είναι η Δημοτική Αγορά (Κεντρική Αγορά). Ο Ανδρέας Ζαγάκος προτείνει να λειτουργήσει στην Αγορά το Γραφείο Προβολής Τοπικών Προϊόντων του Δήμου Καλαμάτας, το οποίο λειτουργεί στο Δημαρχείο της Αριστομένους. Σημειώνει μάλιστα ότι το γραφείο θα μπορούσε να λειτουργήσει σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, επιχειρηματίες και παραγωγούς τοπικών προϊόντων…

“Το Σχολείο Τουρισμού και άλλοι οργανισμοί έχουν κάνει έρευνες και βρήκαν ότι η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, με την ποικιλία των προϊόντων, των χρωμάτων, των αρωμάτων, των μικρών παραγωγών, αποτελεί πόλο έλξης τρομερό για τους επισκέπτες της πόλης. Αυτό αποδείχθηκε πολύ έντονα όταν έρχονταν τουρίστες με τα κρουαζιέροπλοια, οι οποίοι ήθελαν, στο σύνολό τους σχεδόν, να τελειώσουν τη βόλτα τους στην Καλαμάτα με επίσκεψη στην Αγορά. Μάλιστα πολλοί από αυτούς ψώνιζαν και πράγματα που τα έπαιρναν μαζί τους στο καράβι”, ανέφερε ο Ανδρέας Ζαγάκος θέλοντας να δείξει ότι “πραγματικά η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας και γενικά οι αγορές των πόλεων της Ελλάδας, με τον πλούτο των γεωργικών προϊόντων που έχουν - ιδιαίτερα στη Μεσσηνία- είναι μοχλός ανάπτυξης”.

Ο Ανδρέας Ζαγάκος τόνισε ότι πρέπει αφενός να στηρίξουμε την Αγορά, ψωνίζοντας από εκεί τα προϊόντα που χρειαζόμαστε και αφετέρου να την προβάλλουμε στους επισκέπτες της πόλης γιατί έχει καταγραφεί ότι σε τέτοια σημεία θέλουν να πηγαίνουν.

“Με αυτή τη λογική -συνέχισε το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου και ιδρυτής του Σχολείου Τουρισμού- είχα πει και στη συνάντησή μας, στο Επιμελητήριο, με τον πρόεδρο της Αγοράς, κ. Μπάκα, ότι πολύ πολύ προτιμότερο θα ήταν ήταν ένα γραφείο τουριστικής προβολής και ειδικά προβολής των τοπικών προϊόντων να βρίσκεται στην Αγορά και να δίνει ζωή, παρά να βρίσκεται στο Δημαρχείο, όπου αν θες και αισθητικά και επικοινωνιακά δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι μέσα στο χώρο του Δημαρχείου υπάρχει ένας χώρος προβολής τοπικών προϊόντων. Φανταστείτε να αξιοποιηθεί ένας χώρος στο αίθριο της Αγοράς, να βρεθεί και η φόρμουλα να βοηθήσουν το Επιμελητήριο και οι επιχειρηματίες για τη λειτουργία ενός τέτοιου χώρου πόσο θετικά αποτελέσματα θα είχε…”.

Στ.Μ.