Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 18:29

Μεγάλη διάκριση για το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, επιτυχές ξεκίνημα για το Σχολείο Τουρισμού On Tour

ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΑΓΑΚΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 
Η αναπτυσσόμενη τουριστικά Καλαμάτα κατακτά ένα σημαντικό τουριστικό βραβείο. Για την ακρίβεια το κατέκτησε το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, ο εθελοντικός φορέας τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, τον οποίο έχουν ιδρύσει οι Ανδρέας Ζαγάκος και Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος. Στους δυο τους λοιπόν απονεμήθηκε τις προηγούμενες το 1ο Τιμητικό Βραβείο Tourism Awards 2018. Τα Tourism Awards θεωρούνται τα μεγαλύτερα βραβεία τουρισμού της ελληνικής αγοράς. Οι Ανδρέας Ζαγάκος και Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος παρουσίασαν το πρωί το βραβείο, ενώ αναφέρθηκαν και στην επιτυχή έναρξη του Σχολείου Τουρισμού On Tour, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων…

Στη συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε στο Elite City Resort, ο Ανδρέας Ζαγάκος σημείωσε ότι το Σχολείο Τουρισμού On Tour ξεκίνησε την πορεία του πολύ ικανοποιητικά και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά την άνοιξη, με την υλοποίηση πιλοτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον Πόρο, την Κατερίνη,  τη Σκιάθο και τη Χίο. Όπως ανέφερε, το Σχολείο Τουρισμού On Tour μετέφερε στις περιοχές αυτές συνολικά 35 εκπαιδευτές, ενώ οι εκπαιδευόμενοι, εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα, επαγγελματίες, επιχειρηματίες κ.λπ έφτασαν τα χίλια άτομα.

Ο Ανδρέας Ζαγάκος υπογράμμισε ότι το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας και το Σχολείο Τουρισμού On Tour είναι εθελοντικοί οργανισμοί, δεν πληρώνονται και δεν πληρώνουν.

Πρόσθεσε ότι το ερχόμενο φθινόπωρο θα πραγματοποιηθούν άλλα τέσσερα Σχολεία Τουρισμού On Tour σε περιοχές της χώρας που έχουν ζητήσει να γίνουν προγράμματα, ενώ κάθε χρόνο θα γίνονται με το ΣΕΤΕ από οχτώ έως δέκα τέτοια προγράμματα.

Τέλος ο Ανδρέας Ζαγάκος σημείωσε ότι μέσα από το Σχολείο Τουρισμού On Tour προβάλλεται η Καλαμάτα σε όλη τη χώρα, γιατί πάντα αναφέρεται ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει από την πόλη.

Σε ό,τι αφορά τη βράβευση με το 1ο Τιμητικό Βραβείο Tourism Awards 2018 ο Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για μια επιβράβευση της προσπάθειας που έχει καταβληθεί από τους ανθρώπους που Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, ενώ ανακοίνωσε ότι το επόμενο, το 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαματας, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 19 έως 21 Νοέμβρη, ότι οι σχετικές προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες και εξέφρασε τη προσδοκία ότι και πάλι η επιτυχία θα είναι μεγάλη.

Στ.Μ.