Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 10:43

Το ΙΕΚ Ορίζων στηρίζει με υποτροφίες φορείς που υπηρετούν και αναβαθμίζουν τον τουρισμό

Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, Ελιάνα Χριστοφιλοπούλου, Παναγιώτης Μπιρμπίλης και Νίκος Σπυρόπουλος Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, Ελιάνα Χριστοφιλοπούλου, Παναγιώτης Μπιρμπίλης και Νίκος Σπυρόπουλος

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΞΕΝΟΔΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΑΡΤΟΠΟΙΟΙ 
Και φέτος το ΙΕΚ Ορίζων προσφέρει υποτροφίες στο Σχολείο Τουρισμού, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και τη Συντεχνία Αρτοποιών, αναγνωρίζοντας την προσφορά αυτών των φορέων για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και στηρίζοντάς τους ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο του τουριστικού τομέα της Μεσσηνίας. “Το ΙΕΚ Ορίζων, η μόνη εξειδικευμένη σχολή στις τουριστικές σπουδές στην περιοχή μας, συνεχίζει την προσπάθεια επιβράβευσης των ανθρώπων που εργάζονται σκληρά, που έχουν φιλοδοξίες και όραμα και που θέλουν να εξελίξουν το επάγγελμά τους”, σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου για τη χορήγηση των υποτροφιών η εκπρόσωπος του ΙΕΚ, Ελιάνα Χριστοφιλοπούλου…

Το ΙΕΚ Ορίζων αποφάσισε και φέτος να χορηγήσει τρεις υποτροφίες σπουδών στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, τρεις στο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας και μία στη Συντεχνία Αρτοποιών.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου ανέφερε ότι μέσα από το θεσμό των υποτροφιών “έχουμε ιδιαίτερα επιτυχημένα παραδείγματα σπουδαστών που κατάφεραν να εξελίξουν το επάγγελμά τους. Εμείς είμαστε δίπλα τους και θα είμαστε πάντα δίπλα τους, όπως ο Δημήτρης Ξανθάκης, που δούλευε ήδη στην Grecotel Filoxenia και από τη φοίτησή του μπόρεσε να διεκδικήσει μια καλύτερη θέση ή ο Σταύρος Αγγελόπουλος, που βρίσκεται στο Άμστερνταμ σε μια πολύ καλή θέση”.

Με την ευκαιρία η εκπρόσωπος του ΙΕΚ Ορίζων ενημέρωσε ότι “πέρα από το θεσμό των υποτροφιών, που γίνεται κάθε χρόνο, υπάρχουν ειδικές τιμές για τους επαγγελματίες του τουρισμού και επίσης έχουμε και φέτος μειωμένες τιμές, σε μια προσπάθεια να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ποιοτική εκπαίδευση. Γιατί το ζητούμενο είναι η ποιότητα στην εκπαίδευση, όπου δεν μπορούν να γίνονται εκπτώσεις και παράλληλα να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και να είμαστε δίπλα όσο μπορούμε στα νέα παιδιά και τους γονείς τους”.

Τέλος ανέφερε ότι οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν είτε με τηλεφωνική επικοινωνία με το ΙΕΚ είτε με επίσκεψή τους στη σχολή.

Ο εκπρόσωπος του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, ευχαρίστησε το ΙΕΚ Ορίζων για τη χορηγία των υποτροφιών, τονίζοντας ότι η συνεργασία του ΙΕΚ με το Σχολείο είναι από τις μακροβιότερες και πλέον επιτυχημένες και υπογράμμισε την ικανοποίησή του γι’ αυτό.

Ο γενικός γραμματέας της Συντεχνίας Αρτοποιών, Παναγιώτης Μπιρμπίλης, επίσης ευχαρίστησε το ΙΕΚ Ορίζων για τη χορηγία επισημαίνοντας ότι η υποτροφία θα προσφερθεί σε μέλος ή σε παιδί μέλους της Συντεχνίας, ύστερα από διαδικασία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων. Πρόσθεσε ότι το Τμήμα του ΙΕΚ Ορίζων “τεχνικός αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής” προσφέρει επαγγελματική κατάρτιση υψηλού επιπέδου και συνδέεται με την αγορά εργασίας.

Τέλος, το ΙΕΚ Ορίζων ευχαρίστησε και ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοϋπαλλήλων, Νίκος Σπυρόπουλος, κάνοντας ειδική αναφορά στους εκπροσώπους του, Φώτη Μπουγά και Ελιάνα Χριστοφιλοπούλου. Όπως τόνισε, η εκπαίδευση των εργαζομένων είναι καθοριστικής σημασία για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ευχαρίστησε επίσης τους ιδρυτές του Σχολείου Τουρισμού, Ανδρέα Ζαγάκο και Κωνσταντίνο Ανδριανόπουλο, σημειώνοντας ότι μέσα από το Σχολείο αυτό οι εργαζόμενοι επίσης έχουν μια σημαντική δυνατότητα να καταρτιστούν. Τέλος ανακοίνωσε ότι με ενέργειες του Σωματείου θα λειτουργήσει στην Καλαμάτα ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης στον τουρισμό.

Στ.Μ.