Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 17:38

Μικρή αύξηση των ξένων τουριστών στη Μεσσηνία, μικρή μείωση αφίξεων από το εσωτερικό

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 
Μικρή αύξηση στις αφίξεις τουριστών στη Μεσσηνία από το εξωτερικό, μέσω του αεροδρομίου Καλαμάτας, καταγράφουν τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα ο αερολιμενάρχης, Δημήτρης Μανδηλάρης. Ωστόσο η αύξηση αυτή είναι σε συνέχεια μιας σταθερά ανοδικής πορείας που ακολουθούν οι αφίξεις πτήσεων από το εξωτερικό. Αντίθετα, μικρή μείωση σημείωσαν οι αφίξεις από το εσωτερικό, κάτι που εξηγείται από τη διακοπή πτήσεων από την Αθήνα. Οι περισσότεροι τουρίστες από το εξωτερικό, με μεγάλη διαφορά, προέρχονται από την Αγγλία. Ακολουθούν οι Γερμανοί, μετά οι Γάλλοι, οι Ολλανδοί, οι Σουηδοί, οι Αυστριακοί και οι Ιταλοί…

Όπως σημείωσε ο κ. Μανδηλάρης, το πρώτο εξάμηνο του 2018 καταγράφεται μείωση στις αφίξεις από το εξωτερικό κατά 17% και ειδικότερα πέρσι το πρώτο εξάμηνο καταγράφηκαν 5.277 αφίξεις και φέτος έχουν καταγραφεί 5.349.

Σε ό,τι αφορά τις αφίξεις από το εξωτερικό ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας είπε ότι το πρώτο εξάμηνο το ποσοστό αύξησης ανέρχεται στο 13% και συγκεκριμένα πέρσι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα οι αφίξεις ήταν 40.652 και φέτος είναι 45.816.

Μεγάλη είναι η αύξηση, πρόσθεσε, στις αφίξεις ιδιωτικών αεροσκαφών και αεροταξί, δηλαδή εναέριων μέσων που χρησιμοποιούν πολύ πλούσιοι επισκέπτες. Στη συγκεκριμένη κατηγορία η αύξηση ανέρχεται στο 40%, είπε ο κ. Μανδηλάρης και εκτίμησε ότι το ποσοστό θα συνεχίσει να αυξάνει όσο δημιουργούνται στην περιοχή τουριστικές υποδομές πολυτελείας.

Σε ό,τι αφορά τους ξένους τουρίστες, το πρώτο εξάμηνο έχουν έρθουν από την Αγγλία στη Μεσσηνία 15.584 άτομα, από τη Γερμανία 10.351 άτομα, από τη Γαλλία 5.180, από την Ολλανδία 2.495, από τη Σουηδία 1878, από την Αυστρία 1.540, από την Ιταλία 1.453.

Τέλος ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας σημείωσε ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας συνδέεται με τακτικές και με πτήσεις τσάρτερ με τις εξής πόλεις: Από την Αγγλία Λονδίνο, Μάντσεστερ, Μπέρμιγχαμ. Από τη Γαλλία Παρίσι,  Λυών, Ναντ, Λιλ. Από τη Γερμανία Μόναχο, Ντίσελντορφ, Στουτγκάρδη, Φρανκφούρτη. Από τη Σουηδία Στοκχόλμη, Όσλο. Από τη Ρωσία Μόσχα. Από την Ιταλία Μιλάνο. Από το Βέλγιο Βρυξέλλες. Από την Ελβετία Γενεύη. Από την Αυστρία Βιέννη και Ίνσμπουργκ. Από την Τσεχία Πράγα. Από την Κύπρο Λάρνακα. Από τη Ρουμανία Βουκουρέστι. Από τη Δανία Κοπεγχάγη. Από το Ισραήλ Τελ Αβίβ. Από την Ολλανδία Άμστερνταμ και από την Πολωνία Κατοβίτσε.

Στ.Μ.