Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 15:12

Μετά από 12 χρόνια η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων ξανά στην Καλαμάτα!

Μαρία Χριστοπούλου από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σταύρος Στούπας από το Επιμελητήριο και την ΕΤΑΠ, Κωνσταντίνος Καχριμάνης από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Άργους Μαρία Χριστοπούλου από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σταύρος Στούπας από το Επιμελητήριο και την ΕΤΑΠ, Κωνσταντίνος Καχριμάνης από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Άργους

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ 
Ξεκίνησαν το πρωί τα μαθήματα σε εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα και τον επισιτισμό από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων του υπουργείου Τουρισμού που λειτουργεί στο Άργος και η οποία τελευταία φορά ήταν πάλι στην Καλαμάτα πριν από 12 χρόνια! Το τμήμα δια βίου εκπαίδευσης της Σχολής λειτουργεί σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στις εγκαταστάσεις της αναπτυξιακής του εταιρείας (Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων). Στην έναρξη των μαθημάτων ο πρόεδρος της εταιρείας, Σταύρος Στούπας, υπογράμμισε ότι σήμερα με την έναρξη των μαθημάτων γίνεται ένα πρώτο βήμα για την αναβάθμιση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών από τους εργαζόμενους, κάτι που, όπως συνέχισε, θα δώσει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της περιοχής…

Ωστόσο σημειώνεται ότι είχε εγκριθεί, από την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, η λειτουργία δύο τμημάτων, ενός για τον τομέα του επισιτισμού και ενός για την οροφοκομία. Όμως το ενδιαφέρον για την οροφοκομία δεν ήταν το αναμενόμενο και αποφασίστηκε η λειτουργία μόνο του τμήματος για τον επισιτισμό.

Ο Σταύρος Στούπας επέμεινε ότι πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη σε ό,τι αφορά την προσπάθεια αναβάθμισης των τουριστικών υπηρεσιών και υπογράμμισε ότι για την εξέλιξη αυτή εργάστηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Ξυγκώρος, το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ενώ ευχαρίστησε για τη συμβολή τους την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού αλλά και βουλευτές της περιοχής που υποστήριξαν αυτό το αίτημα.

Ο διευθυντής της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων του Άργους, Κωνσταντίνος Καχριμάνης, στην τοποθέτησή του διατύπωσε τη χαρά του για την επιστροφή της σχολής στην Καλαμάτα αλλά και για το γεγονός ότι τα μαθήματα γίνονται στις όμορφες και επαρκείς εγκαταστάσεις, όπως τις χαρακτήρισε, της αναπτυξιακής εταιρείας του Επιμελητηρίου.

Ο διευθυντής της Σχολής σημείωσε ότι τα μαθήματα θα έχουν διάρκεια 4,5 μηνων, ότι οι εργαζόμενοι που τα παρακολουθούν θα λάβουν με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, που εκτός από θεωρητικό θα έχει και πρακτικό μέρος, δίπλωμα σπουδών πιστοποιημένο από το υπουργείο Τουρισμού, το οποίο κατοχυρώνει επαγγελματικά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Τέλος μετέφερε το χαιρετισμό της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού, ενώ σημείωσε ότι τα μαθήματα θα γίνουν από τον Βαγγέλη Σωφρονά και την Ευαγγελία Σγούρου.

Στ.Μ.