Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 01:16

“Alte Peloponnese” στην Καλαμάτα με πλούσιο πρόγραμμα

Νίνα Δράκου, Κωνσταντίνος Ξιάρχος, Νίκος Κουρής, Αλεξάνδρα Καραβασίλη, Τάκης Χρυσομάλλης

Νίνα Δράκου, Κωνσταντίνος Ξιάρχος, Νίκος Κουρής, Αλεξάνδρα Καραβασίλη, Τάκης Χρυσομάλλης

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ 
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 1ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τουρισμού Ειδικών Ενδιαφερόντων «Alte Peloponnese», που  θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 19 έως τις 21 Απριλίου, παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης, Νίκος Κουρής και Χάρης Βγενής, πλαισιωμένοι από νέους συνεργάτες, τους Τάκη Χρυσομάλλη (Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας), Νίνα Δράκου (Dance Challenge) Αλεξάνδρα Καραβασίλη (Διάπλαση) και Κωνσταντίνο Ξιάρχο (Λέσχη Αρχιμαγείρων)...

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 09:00 έως τις 21:00, στην Πλατεία Φωτέα (σ.σ. χώρος πρασίνου μεταξύ Διοικητηρίου Καλαμάτας και οδού Αριστομένους) και θα είναι ανοιχτή για το κοινό.  

Μιλώντας για το πρόγραμμα, ο εκπρόσωπος Τύπου της διοργάνωσης, Νίκος Κουρής, σημείωσε ότι εκτός από το κυρίως κομμάτι της έκθεσης που είναι ο θεματικός τουρισμός, (δραστηριότητες Φύσης), την έκθεση θα πλαισιώνουν και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως επίδειξη μαγειρικής (show cooking) που θα γίνεται κάθε μεσημέρι καθώς και χορευτικές εκδηλώσεις, κληρώσεις δώρων αλλά και ενδιαφέρουσες ομιλίες σε συνεργασία με το Σχολείο Τουρισμού, όπως αυτή για το social media marketing από τον Βασίλη Πολύζο. Θα μιλήσει, επίσης, ο ιδρυτής του Menalon Trail, Ιωάννης Λαγός.  

Για τις χορευτικές εκδηλώσεις μίλησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Dance Challenge, Νίνα Δράκου.

Όπως είπε, οι χορευτικοί σύλλογοι «Λεύκιππος», «Αργώ», Ακαδημία Χορού «Απόλλων και Άρτεμις» κ.ά θα πλαισιώσουν την έκθεση, τη μία ημέρα με παραδοσιακούς χορούς και την άλλη με μοντέρνο χορό.

Εκ μέρους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, ο Κωνσταντίνος Ξιάρχος, είπε ότι κατά την διάρκεια της έκθεσης η Λέσχη θα δείξει τρόπους παρασκευής ενεργειακού πρωϊνού, πρωτεϊνούχου γεύματος και σνακ, π.χ μπάρες, γι’ αυτούς που αγαπούν τον αθλητισμό και την υγιεινή διατροφή.

Από την πλευρά της η επιστημονική διευθύντρια του Κέντρου Αποκατάστασης «Διάπλαση», Αλεξάνδρα Καραβασίλη, σημείωσε ότι το Κέντρο συμμετέχει στην Έκθεση  καλύπτοντας, αν καταστεί ανάγκη, με ασθενοφόρο και διασώστες.

Ο Τάκης Χρυσομάλλης κάλεσε τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να φέρουν στην έκθεση διαφημιστικό υλικό για τα καταστήματά τους και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Όπως τόνισε, τέλος, ο Νίκος Κουρής, μέχρι στιγμής η έκθεση έχει ξεπεράσει τους 60 εκθέτες, οι οποίοι προέρχονται από Κόρινθο, Άργος, Τρίπολη, Γύθειο και Καλαμάτα φυσικά.

Βένια Παπαδοπούλου