Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 00:02

Η Ryanair επέστρεψε στο αεροδρόμιο Καλαμάτας με τέσσερα νέα δρομολόγια

ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ: “ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ” 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσα από τη μεγάλη της προσπάθεια, έχει γίνει πλέον αξιόπιστος συνομιλητής των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιριών διεθνώς και το αποτέλεσμα είναι η εκτόξευση των δεικτών που αφορούν τις αφίξεις και τη σύνδεση με δεκάδες πόλεις του εξωτερικού του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Αυτό τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Ντίνα Νικολάκου, που επισκέφθηκε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και είχε συνεργασία με τον εκπρόσωπο της Ryanair, η οποία επιστρέφει στο αεροδρόμιο της περιοχής με τέσσερα νέα δρομολόγια…

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, “με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της επικεφαλής  Sales & Marketing της αεροπορικής εταιρείας Ryanair κας. Chiara Ravara όσον αφορά τα 4 νέα δρομολόγια σύνδεσης του Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας με το Λονδίνο (Στάνσεντ), Μιλάνο (Μπέργκαμο), Πίζα και Σόφια έως και τον Μάρτιο του 2020, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης  Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:

«Η ικανοποίηση μας ως Περιφερειακή Αρχή για την επίσημη πλέον ανακοίνωση της Ryanair είναι μεγάλη, με δεδομένο ότι επιστρέφει στην Πελοπόννησο μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες διεθνώς. Καταφέραμε μέσα από στρατηγικές συνεργασίες και συνέργειες να ανατρέψουμε την προηγούμενη αρνητική κατάσταση που είχε δημιουργήσει συγκεκριμένη δημοτική αρχή η οποία δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπεύθυνο για την Ανατολική Μεσόγειο κ. Νικόλαο Λαρδή για τη συνεργασία και την ολοκλήρωση του εγχειρήματος. Οι συλλογικές μας προσπάθειες και η ακατάπαυστη εργασία μας αποδίδει.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα στηρίξει με κάθε τρόπο την επένδυση της Ryainair στην Πελοπόννησο. Συνεργαζόμαστε και αποτελούμε πλέον αξιόπιστο συνομιλητή των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών διεθνώς.

Με γνώμονά μας τη συνεργασία καταφέραμε στα χρόνια της κρίσης να πετύχουμε 17% μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της επιβατικής κίνησης, εκτόξευση κατά 1843% σε συνδεσιμότητα την τελευταία δεκαετία του Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας και 157.4 εκ ευρώ τα οφέλη στην οικονομία της Περιφέρεια Πελοποννήσου”.