Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 10:38

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού:Ημερίδα την Παρασκευή στο Phaos

Ημερίδα με θέμα «Τουρισμός & Απασχόληση-Ένας καλύτερος κόσμος για όλους» διοργανώνει μεθαύριο, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, το  Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας,  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2019 (World Tourism Day)...

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στον πολυχώρο Επιχειρηματικότητας & Πολιτισμού, House by Phaos (Σφακτηρίας 18), στις 11:00 το πρωί.

«Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον φετινό εορτασμό,  θεωρήσαμε ευτυχή συγκυρία την πρόσφατη δημοσιοποίηση της έρευνας του  Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών  Τουριστικών Επιχειρήσεων (IΝΣΕΤΕ) αναφορικά με την απασχόληση στον Τουρισμό και τις επιδράσεις σε τοπικό, εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο», τονίζει σχετικά το Σχολείο Τουρισμού.

Ως εκ τούτου, στην Ημερίδα θα μιλήσουν δύο σημαντικοί άνθρωποι του Τουρισμού: ο  Δρ.  Άρης Ίκκος, ISHC  -  Επιστημονικός Διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ,  που θα παρουσιάσει και θα σχολιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας για την Απασχόληση και ο κ. Αργύρης Νταουλιάρης, Ιδρυτής της Innjobs.net, της μεγαλύτερης πλατφόρμας ευρέσεως εργασίας στον Τουρισμό, ο οποίος θα παρουσιάσει από την πλευρά της τουριστικής βιομηχανίας, όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην προσφορά κι αναζήτηση εργασίας, τη σημασία της επαγγελματικής κατάρτισης και της συνεχιζόμενης  εκπαίδευσης, αλλά και τα απαραίτητα στοιχεία και δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει το σύγχρονο στέλεχος του Τουρισμού κι Επισιτισμού.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τα ΙΙΕΚ ‘Ορίζων’.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία, η οποία καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970. Κύριος στόχος του εορτασμού αυτού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του Τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας. Το κεντρικό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO)  για το έτος 2019 είναι: "Τουρισμός & Απασχόληση: Ένας καλύτερος κόσμος για όλους".