Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 22:42

Στρατηγικό σχέδιο που θα απαντά στο τί τουρισμό θέλουμε και πως θα τον κερδίσουμε

Από την εκδήλωση του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας Από την εκδήλωση του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Ο τουρισμός στο Δήμο Καλαμάτας δεν πρέπει να συνεχίσει να βαδίζει στα τυφλά ή με ελκυστικά στοιχεία αποκλειστικά τον ήλιο και τη θάλασσα, τα οποία προβάλλονταν στη δεκαετία του ‘60, τόνισε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Καλαμάτα Τόπος Ζωής”, Τόνια Κουζή, το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Τόνια Κουζή κάλεσε τη δημοτική αρχή και ιδιαίτερα την αντιδήμαρχο τουρισμού, Ελένη Αλειφέρη, να κινήσει τη διαδικασία για την κατάρτιση ενός σχεδίου που θα απαντά στο ερώτημα τί τουρισμό θέλουμε, θα υποστηρίζει την εκπαίδευση των δημοτικών παραγόντων επάνω στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, θα θέσει στόχους για την τουριστική ανάπτυξη που θα αφορούν τους επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα, τον ίδιο το Δήμο, τους κατοίκους της περιοχής…

Η αντιδήμαρχος, Ελένη Αλειφέρη, απάντησε ότι “ο τουρισμός από εδώ και πέρα δεν θα είναι ένας αυτοσχεδιασμός κανενός” και ανακοίνωσε ότι “σίγουρα θα γίνει στρατηγικό σχέδιο, το έχουμε αποφασίσει”. 

Η διαδικασία θα ξεκινήσει από επιτροπή που η κ. Αλειφέρη ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί πιθανότατα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στην οποία θα συμμετέχουν οι δημοτικές παρατάξεις και εμπλεκόμενοι φορείς. 

Πάντως η κ. Αλειφέρη τόνισε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού δεν έχει να κάνει μόνο με τις ενέργειες του Δήμου, “αλλά έχει να κάνει με το πόσο θα βοηθήσουμε όλοι μας να συνειδητοποιηθεί από το σύνολο της κοινωνίας μας ότι πρέπει να συμμετέχει στην επιτυχία αυτού του εγχειρήματος. Ο τουρισμός δεν είναι ένα κομμάτι που το λειτουργούν και το επιτυγχάνουν οι αυτοδιοικητικοί, η κυρίαρχη επιτυχία έχει να κάνει με την ιδιωτική πρωτοβουλία, την επιχειρηματικότητα, όμως και η κοινωνία θα πρέπει να αποκτήσει συνείδηση επάνω σε αυτό”.

Τέλος η κ. Αλειφέρη σημείωσε ότι δεν εξαιρεί από τον τουρισμό τον τομέα των αγροτικών προϊόντων και της αγροτικής ανάπτυξης, που θα περιλαμβάνονται στο στρατηγικό σχέδιο που θα εκπονηθεί.

Την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό και τη συγκρότηση επιτροπής τουρισμού και ανάπτυξης επιβεβαίωσε κατά τη σύντομη τοποθέτησή του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, που επίσης σημείωσε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε επαφή και με πανεπιστήμια για το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης. 

Σημειώνεται ακόμη ότι η Τόνια Κουζή κατά την τοποθέτησή της αναφέρθηκε στην εκδήλωση για τον τουρισμό που πραγματοποίησε στην Καλαμάτα το Σχολείο Τουρισμού στις 27 Σεπτέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, τονίζοντας ότι κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες θέσεις και προτάσεις για τον τουρισμό στην Καλαμάτα, ιδιαίτερα από τον Αργύρη Νταουλιάρη, στέλεχος διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων. Η αντιδήμαρχος τουρισμού Ελένη Αλειφέρη από την πλευρά της αναγνώρισε την προσφορά του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας στην τουριστική εκπαίδευση και προανήγγειλε ότι θα έχει λόγο και ρόλο στην κατάρτιση του στρατηγικού σχεδίου για την τουριστική ανάπτυξη στο Δήμο Καλαμάτας. 

Στ.Μ.