Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 14:28

Ο δήμαρχος με τον υπουργό συζήτησαν στην Πύλο για την τουριστική προοπτική του Δήμου

Π.ΚΑΡΒΕΛΑΣ-Χ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ 
Συνάντηση στην Πύλο είχαν χθες, Κυριακή, ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας και ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, κατά την οποία ο πρώτος παρουσίασε στο δεύτερο το σχεδιασμό του Δήμου για την τουριστική του ανάπτυξη και κυρίως εστίασε στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, με την αναγκαία βελτίωση των υποδομών στη μαρίνα της Πύλου και τα αλιευτικά καταφύγια στη Μεθώνη, την Κορώνη και τη Φοινικούντα, καθώς και στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού στη Σαπιέντζα, που είναι χαρακτηρισμένη ως προστατευόμενη περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Πύλου-Νέστορος, “κατ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη είχε χθες Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, στην Πύλο, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας.

Κατά τη συνάντηση η οποία διεξήχθη σε φιλικό και εγκάρδιο

κλίμα, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για τις

προοπτικές ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοποίηση της Μαρίνας Πύλου, με ήπια μορφή παρεμβάσεων με σκοπό την αναβάθμισή της σε λειτουργικό και διαχειριστικό επίπεδο, καθώς και στην αναβάθμιση των αλιευτικών καταφυγίων Μεθώνης, Κορώνης και Φοινικούντας, με σκοπό τον ελιμενισμό τουριστικών σκαφών. Συνάμα έθεσε στον κ. Θεοχάρη τα

προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αρχαιολογικοί χώροι του Δήμου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε για το θεματικό τουρισμό φέρνοντας για παράδειγμα την περίπτωση της νήσου Σαπιέντζας, η οποία έχει χαρακτηρισθεί προστατευόμενη περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Καρβέλα, ότι θα είναι αρωγός στις όποιες πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, ενώ δήλωσε ενθουσιασμένος από τις ομορφιές του τόπου που αντίκρυσε”.

Με το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη συνάντησή τους, δηλώνοντας ότι ήδη ο Δήμος ετοιμάζει πρόγραμμα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, με δραστηριότητες που θα ενισχύουν τον τόπο οικονομικά και κοινωνικά, συμβάλλοντας στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, προστατεύοντας το περιβάλλον, και τα ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία της περιοχής”.