Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 13:10

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων: Το Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη έχει εκτραπεί πριν καν αρχίσει να κατασκευάζεται

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ: ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ  
Την αντίδρασή του υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής, για το ενδεχόμενο αλλαγής της χάραξης του δρόμου Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζόμυλου-Πύλου-Μεθώνης, μιλώντας για παράγοντες και παραγοντίσκους αλλά και για μικοσυμφέροντα, που με τη στάση τους μπορεί να εκτρέψουν το έργο πριν καν αρχίσει να κατασκευάζεται και να στερηθεί η Μεσσηνία του μεριδίου που δικαιούται στον τουρισμό. Απευθύνει έκκληση στην πολιτική ηγεσία να βάλει τέρμα στις παλινωδίες…

Ειδικότερα η παρέμβαση το προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας έχει ως εξής: “Είναι πλέον πασιφανές ότι ο οδικός  άξονας Καλαμάτας-Ριζόμυλου-Πύλου-Μεθώνης έχει εκτραπεί πριν καν αρχίσει να κατασκευάζεται! Και αυτό σε δόξα διάφορων παραγόντων και παραγοντίσκων που «σπεκουλάρουν» πάνω στην  ανάπτυξη της Μεσσηνίας, ενώ είναι γνωστό ότι χωρίς αυτό το σημαντικό έργο υποδομής και χωρίς επέκταση και αναβάθμιση του αεροδρομίου, η περιοχή είναι καταδικασμένη να μείνει στο περιθώριο του Τουρισμού.

Εμείς οι ξενοδόχοι της Μεσσηνίας , που κρατάμε «με νύχια και με δόντια» για να κρατηθεί όρθια η περιοχή μας, με ότι αυτό σημαίνει για την οικονομική βιωσιμότητά της, κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου και απευθύνουμε έκκληση σε όσους έχουν την αρμοδιότητα  να υλοποιήσουν το έργο να κλείσουν τα αυτιά τους σε προσχηματικές προτάσεις σε ότι αφορά τη χάραξή του.

Πρέπει όλοι, κυβερνώντες και επηρεαστές, να αντιληφθούν ότι κάθε μέρα καθυστέρησης των αναπτυξιακών έργων, μας απομακρύνει χρόνια από τη διεκδίκηση του μεριδίου της ταξιδιωτικής αγοράς που η περιοχή μας αξίζει. 

Σε μια εποχή που ο παγκόσμιος τουρισμός δέχεται αρνητικές πιέσεις από τον ογκούμενο ανταγωνισμό, τη διαφαινόμενη νέα οικονομική κρίση αλλά και τις κάθε λογής ασύμμετρες απειλές, οι τουριστικοί προορισμοί που θέλουν να παραμείνουν στο «κάδρο» της διεθνούς ζήτησης πρέπει να εκσυγχρονίζονται. Και ο εκσυγχρονισμός στηρίζεται στη βελτίωση της προσβασιμότητας και στην ασφάλεια των μετακινήσεων. 

Οι αναβολές στην εκτέλεση σημαντικών έργων υποδομής και οι παρελκυστικές τακτικές στο όνομα μικροσυμφερόντων δυναμιτίζουν κάθε αναπτυξιακή προοπτική και οδηγούν σε τέλμα επαγγελματίες και εργαζομένους. Και επειδή αναφερόμαστε σε οδικό άξονα, στέλνουμε το μήνυμα στην πολιτική ηγεσία: ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΤΕ, ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ!

 

Για την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ”.