Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 17:27

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: Πισώπλατο χτύπημα η ακύρωση των πτήσεων από την Aegean

Αιχμηρή ανακοίνωσε έκανε η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας για την εξέλιξη της ακύρωσης των πτήσεων της Aegean στο αεροδρόμιο Καλαμάτας και τον Αύγουρο. Υπογραμμίζει η Ένωση Ξενοδόχων ότι “επιτέλους, θα πρέπει κάποιοι ευνοούμενοι διαχρονικά οικονομικοί παράγοντες να συναισθανθούν το βάρος των ευθυνών τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και να συνεισφέρουν αυτό που τους αναλογεί”. Καλεί η Ένωση Ξενοδόχων την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα αρμόδια υπουργεία να παρέμβουν και να δώσουν άμεσα λύση…

Την παρέμβαση της Ένωσης υπογράφει ο πρόεδρός της, Δημήτρης Καραλής και σε αυτή υπογραμμίζεται: “Η εντελώς ξαφνική και πλήρως αναιτιολόγητη ακύρωση των διεθνών πτήσεων της Aegean προς Καλαμάτα αποτελεί πισώπλατο χτύπημα στον ήδη τραυματισμένο τουρισμό της Μεσσηνίας. 

Η εποχή επιβάλλει την ενσυναίσθηση ευθύνης για το μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας προκειμένου όλες οι επιχειρήσεις του τουρισμού να διατηρηθούν στα όρια της βιωσιμότητας τους ώστε, όχι μόνο να μην επιβαρύνουν, αλλά να στηρίξουν την εθνική οικονομία. Και αυτό σε μια εποχή που η κατά το δυνατόν συγκράτηση των τουριστικών εσόδων αποτελεί τη μόνη και τελευταία λύση πριν οδηγηθεί η χώρα σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο. Επιτέλους, θα πρέπει κάποιοι ευνοούμενοι διαχρονικά οικονομικοί παράγοντες να συναισθανθούν το βάρος των ευθυνών τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και να συνεισφέρουν αυτό που τους αναλογεί.

Μεμονωμένες λοιπόν πρακτικές που καθοδηγούνται από το ατομικό και μόνο επιχειρηματικό συμφέρον, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το συλλογικό όφελος στον τουρισμό, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι όχι μόνο εμείς οι ξενοδόχοι κληθήκαμε μόνοι μας να τραβήξουμε το κάρο της οικονομίας, αλλά κάποιοι πήραν και το .... καμουτσίκι!

Καλούμε την Περιφέρεια αλλά και τα αρμόδια Υπουργεία να πάρουν άμεσα  θέση και να δώσουν λύση στο πρόβλημα που αντιβαίνει στη λογική της συστράτευσης την οποία, όπως φαίνεται, κάποιοι την ερμηνεύουν κατά το δοκούν”.