Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 10:22

Αποτελέσματα της παρθενικής τουριστικής προβολής της Καλαμάτας στα social media

ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ 
“Πάρα πολύ θετικά” αξιολόγησε η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη, τα αποτελέσματα του πρώτου μήνα τουριστικής προβολής του Δήμου Καλαμάτας στα social media (Go Kalamata), η οποία επιχειρήθηκε πρώτη φορά. Με 1.500 ευρώ, σημείωσε η αντιδήμαρχος, τα τουριστικά μηνύματα του Δήμου Καλαμάτας είδαν περίπου 1.015.000 άτομα και περίπου οι μισοί είδαν περισσότερα από ένα video. Στόχος ήταν το κοινό στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, ηλικίας άνω των 28 ετών. Η κ. Αλειφέρη όμως τόνισε ότι διαπιστώνεται πως η Καλαμάτα έχει “θαυμαστές, πιστούς και απήχηση” στη γεωγραφική Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ενώ δηλαδή στην περιοχή αυτή δεν προβλήθηκαν επί πληρωμή τα μηνύματα μέσω των social media, μπήκαν από μόνοι τους στις σελίδες του Δήμου κάτοικοι της Πελοποννήσου. “Αυτό είναι πολύ ενδεικτικό στοιχείο για τον τουρισμό της Καλαμάτας” ανέφερε η κ. Αλειφέρη...

Η αντιδήμαρχος κ. Αλειφέρη, η οποία είναι επικεφαλής της παράταξης “Πρωτεύουσα Δύναμη” και συνεργάζεται με τη δημοτική αρχή, έκανε τον απολογισμό του πρώτου χρόνου της θητείας της. Μίλησε για τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και συγκεκριμένα για τα ζητήματα της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, των καταστημάτων και του τουρισμού. 

Για τον τουρισμό η αντιδήμαρχος σημείωσε ότι η ιδρύθηκε η διευρυμένη Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας, σκοπός της οποίας είναι, ανέφερε, η τουριστική στόχευση να αποτελέσει κοινή συνείδηση όλης της κοινωνίας της περιοχής και να υπηρετείται από αιρετούς και επαγγελματίες με τον ίδιο τρόπο. 

Η επιτροπή, συνέχισε η αντιδήμαρχος, κατάρτισε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία του μακροχρόνιου στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου για τον τουρισμό. 

Η προώθηση του σχεδιασμού αυτού επηρεάστηκε από την πανδημία του κορονοϊού, είπε η κ. Αλειφέρη, ανακοίνωσε ωστόσο ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα ξεκινήσει η υλοποίηση των βασικών στοχεύσεων. 

Οι συνθήκες που επέβαλε η πανδημία, δήλωσε η αντιδήμαρχος, οδήγησαν το Δήμο στο να εστιάσει στη ψηφιακή τουριστική προβολή στο εσωτερικό, με στόχο την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της Καλαμάτας χωρίς μεγάλο οικονομικό ρίσκο. Το επόμενο διάστημα η στόχευση θα επεκταθεί και στον εξωτερικό τουρισμό, με κυρίαρχο σκοπό την επανάκτηση των πτήσεων εξωτερικού, τόνισε η κ. Αλειφέρη. 

Σε ό,τι αφορά τον πρωτογενή τομέα η Ελένη Αλειφέρη τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει δώσει έμφαση στην προβολή των εμβληματικών τοπικών προϊόντων και σε ό,τι αφορά το ελαιόλαδο στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του ΠΟΠ Καλαμάτα, αντίστοιχα και για τις ελιές ΠΟΠ Καλαμάτα. 

Η αντιδήμαρχος μίλησε ακόμη για τις ενέργειες και το σχεδιασμό του Δήμου σε ό,τι αφορά την προστασία και διαχείριση των αδέσποτων ζώων, θέμα για το οποίο ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει το επόμενο διάστημα και σχετική ενημερωτική καμπάνια από το Δήμο. 

Για τα καταστήματα η Ελένη Αλειφέρη τόνισε ότι ο Δήμος έχει πρώτιστο μέλημα την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών, επιπλέον όμως υπογράμμισε  ότι η εξυπηρέτηση αυτή είναι πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας. 

Στ.Μ.