Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 02:41

Τιμή στον Κωστή Τσικλητήρα

Τιμή στον Κωστή Τσικλητήρα

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ
Τον Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα θα τιμήσει σήμερα ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις εννέα το βράδυ στον προαύλιο χώρο της οικίας του, στην Πύλο. Έχει προσκληθεί και ο απόγονός του, Ηρακλής Τσικλητήρας, στον οποίο ο δήμαρχος, Δημήτρης Καφαντάρης, θα απονείμει τιμητική πλακέτα.

Αυτές τις ημέρες συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την Ολυμπιάδα της Στοκχόλμης, όπου ο Κωστής Τσικλητήρας κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα άνευ φοράς. Την εκδήλωση έχουν διοργανώσει ο Δήμος με το Σύλλογο των Εν Αθήναις Πυλίων «Το Ναυαρίνο».
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «ο δήμαρχος Πύλου –Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εν Αθήναις Πυλίων, Δημήτρης Μισυρλής θα τιμήσουν τον κορυφαίο Έλληνα άλτη άνευ φόρας, τον οποίο οι Σουηδοί αθλητές σήκωσαν στα χέρια και πέταξαν τρεις φορές ψηλά φωνάζοντας στα σουηδικά «Ζήτω, ζήτω, ζήτω στην Ελλάδα».
Η προσωπικότητα και το ήθος του ολυμπιονίκη Τσικλητήρα αποτέλεσαν και αποτελούν φωτεινό λίκνο, διαδίδοντας το αθλητικό ιδεώδες και το «ευ αγωνίζεσθαι» σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης».
Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τη Μαρία Τσώνη στο τραγούδι και τη Νίκη Γκουντούμη στο πιάνο.