Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 19:25

Αφιέρωμα στην Παλαιστίνη και μπάλα την Κυριακή στο Αντιφασιστικό Στέκι Καλαμάτας

“YALLAH! YALLAH!: ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ” “YALLAH! YALLAH!: ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ”

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ “YALLAH! YALLAH!: ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ”

Η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας και η αντιφασιστική-αντιρατσιστική αθλητική ομάδα No Pasaran έχουν διοργανώσει γιορτή για την Κυριακή 18 Φλεβάρη, στο Αντιφασιστικό Στέκι, στο Ιστορικό Κέντρο. Θα παρουσιαστεί το μεσημέρι ένα πλούσιο αφιέρωμα στην Παλαιστίνη, με λαϊκά παραμύθια, με μουσική, με ποίηση, ενώ θα προβληθεί και η ταινία "¡Yallah! ¡Yallah!: Ποδόσφαιρο, Πάθος και Αντίσταση!"

 

Πιο συγκεκριμένα στο Αντιφασιστικό Στέκι θα λειτουργήσει παραδοσιακή κουζίνα και θα παρουσιαστεί μουσική από την Παλαιστίνη, θα γίνει αφήγηση λαϊκών παραμυθιών των Παλαιστινίων, θα γίνει αναφορά στην Παλαιστινιακή λογοτεχνία και ποίηση, ενώ θα λειτουργήσει και έκθεση φωτογραφίας. Σύντομη παρουσίαση επιλεγμένων τραγουδιών της Παλαιστίνης θα κάνει το μουσικό σχήμα “Ανατολικό καραβάνι”. 

Ακόμη, οι “No pasaran” θα προβάλουν το ντοκιμαντέρ "¡Yallah! ¡Yallah!: Ποδόσφαιρο, Πάθος και Αντίσταση!" των Αργεντίνων σκηνοθετών και παραγωγών Fernando Romanazzo και Cristian Pirovano. Είναι η πρώτη επίσημη συμπαραγωγή Αργεντινής και Παλαιστίνης, έχει προβληθεί σε περισσότερες από 100 πόλεις και πάνω από 10 χώρες παγκοσμίως και έχει βραβευτεί σε πολυάριθμα φεστιβάλ κινηματογράφου σε Λατινική Αμερική και Ευρώπη.