Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 11:59

Διήμερο δημιουργίας χριστουγεννιάτικων δώρων με πολύτιμα «άχρηστα» υλικά, κινούμενα σχέδια και παραμύθια

Διήμερο δημιουργίας χριστουγεννιάτικων δώρων με πολύτιμα «άχρηστα» υλικά, κινούμενα σχέδια και παραμύθια

RE:THINK CHRISTMAS LAB TO ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΦΟΙΦΑ

Σαββατοκύριακο γεμάτο χριστουγεννιάτικα εργαστήρια δημιουργικής επανάχρησης, αλλά και προβολής κινουμένων σχεδίων, καθώς και αφήγησης παραμυθιών, θα είναι το ερχόμενο, 16 και 17 Δεκεμβρίου. Θα είναι το σαββατοκύριακο του Re:Think Christmas Lab, που το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στην ΕΡΤ Καλαμάτας, στο Ανατολικό Κέντρο και την Κυριακή στο Αγρόκτημα Φοίφα. Συμμετέχουν η ΕΡΤ Καλαμάτας, η Φωτογραφική  Ομάδα Καλαμάτας - Φ.Ο.ΚΑΛ., η Filmhouse – Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, το Σχολείο στη Φύση και το Re:Think - Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα.

 

Σημειώνει σχετικά το Re:Think:

 

«Re:Think Christmas Lab: Τα Χριστούγεννα της Αφθονίας στην ΕΡΤ Καλαμάτας!

Τι θα λέγατε αν σας λέγανε πως αν ενώσουμε όλοι μαζί τις καρδιές μας σε μια κοινή ευχή.... “ο πόλεμος, η φτώχεια και η πείνα θα χαθούν και η ευτυχία, η αγάπη και η ειρήνη θα φανούν!”; Θα το κάνατε;;;

 

Τι θα λέγατε αν σας λέγανε ότι δώρα και στολίδια υπάρχουν άφθονα και πολλά, αρκεί να μεταμορφὠσουμε αυτά που για άλλους είναι άχρηστα σε χρήσιμα και πολύτιμα για εμάς; Η Δημιουργική Επανάχρηση είναι ένας μαγικός κόσμος όπου όλα χωρούν και όλα αποκτούν αξία, την αξία της δημιουργίας, της αγάπης, της χαράς και του μοιράσματος!

 

Η ΕΡΤΚαλαμάτας, η ΦωτογραφικήΟμάδαΚαλαμάτας - Φ.Ο.ΚΑΛ., η Filmhouse - ΝέαΚινηματογραφικήΛεσχηΚαλαμάτας, το Σχολείο στη Φύση και το Re:Think - Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα σας προσκαλούν σε μια γιορτή συνδημιουργίας, μοιράσματος και Αγάπης στο χώρο της ΕΡΤ Καλαμάτας. 

 

Τι ακριβώς θα γίνει εκεί;

Στο πλαίσιο του Re:Think Christmas Lab, θα στήσουμε ένα πολύχρωμο, ακατάστατο και άκρως μεταμορφωτικό εργαστήριο δημιουργικής επανάχρησης, όπου " άχρηστα για άλλους" αλλά πολύτιμα για εμάς υλικά θα μεταμορφωθούν με την δική σας φαντασία σε μαγικά στολίδια και πολύτιμα δώρα για όλους όσους αγαπάτε!!

Μετά το εργαστήριο, στον χώρο της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας θα υπάρξει η προβολή της ενότητας “ΖΩΗΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ”, που με φόντο τα Χριστούγεννα, ιστορίες για την δύναμη της αγάπης, της καλοσύνης και της αλληλεγγύης ζωντανεύουν μέσα από αστείες περιπέτειες που χαρίζουν γέλιο και διασκέδαση σε όλους τους μικρούς μας φίλους.

Πρόκειται για μια ειδικά σχεδιασμένη ενότητα ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους από την Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας για παιδιά άνω των 4 ετών που προβάλλουν την αγάπη μέσα στην καρδιά των εορτών σε μια ανοιχτή εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο.

 

 

 

Re:Think Christmas Lab III: λαϊκά παραμύθια στο χωριό των Χριστουγέννων στο Αγρόκτημα Φοίφα!

Έφτασε η ώρα να στηθεί το Χωριό των Χριστουγέννων στο τρίτο και τελευταίο για το 2023 Re:Think Christmas Lab στο πλαίσιο της Ανοιχτής Κυριακής στο αγρόκτημα, την Κυριακή 17.12.2023!

 

Όλοι οι ήρωες των Χριστουγέννων, σύγχρονοι και παραδοσιακοί, μα και κάθε χαρακτήρας που εμείς αγαπάμε και επιθυμούμε να φέρουμε στο μεγάλο Χωριό των Χριστουγέννων, θα ζωντανέψει σε αυτό το πολυεργαστήρι δημιουργικής επανάχρησης, γιατί όλοι_οι_καλοί_χωράνε!!!

 

Και επειδή Χριστούγεννα χωρίς παραμύθια δεν γίνονται, παραμύθια λαϊκά  από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα ζωντανέψουν αυτή την Κυριακή στο αγρόκτημα από τον αγαπημένο Σπύρος Τσίρος και τον μοναδικό του τρόπο να τα αφηγείται!

 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα χριστουγεννιάτικα εργαστήριά μας, καλέστε μας στα τηλέφωνα 2721022505 (Αγρόκτημα Φοίφα) και 2721095300 – 2721097457 (ΕΡΤ Καλαμάτας - ΜΟΝΟ για την εκδήλωση του Σαββάτου).

 

Σας περιμένουμε!!!»