Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 18:52

Στην Καρδαμύλη με την Κατερίνα Καριζώνη για το “Λυκόφως του Αιγαίου”

Στην Καρδαμύλη με την Κατερίνα Καριζώνη για το “Λυκόφως του Αιγαίου”

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΝΤΕ 
Γνώρισα τη συγγραφέα Κατερίνα Καριζώνη με αφορμή το μυθιστόρημα της “Μεγάλο Αλγέρι”, που είχε παρουσιάσει προ ετών στην Καλαμάτα. Είχε έρθει από τη Θεσσαλονίκη, όπου γεννήθηκε και ζει και με αυτή την ευκαιρία του βιβλίου της είχαμε μιλήσει στην τηλεοπτική εκπομπή “διαλόγου γνώσεως” που εκείνα τα χρόνια έκανα στο BEST TV…

Μου είχε κάνει εντύπωση η σιγουριά στα λόγια της που εκφραζόταν με χαμηλούς τόνους και δίχως έπαρση και η επιχειρηματολογία που ακολουθούσε υποστηρίζοντας τις απόψεις της. 

Με πολύχρονη παρουσία στη λογοτεχνία και με τριάντα βιβλία στο ενεργητικό της (ποιήματα, μυθιστορήματα, παραμύθια, διηγήματα κ.ά) η Κατερίνα Καριζώνη μόνο προσωρινή δεν είναι στο χώρο της γραφής. 

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας και τις βραβεύσεις της καθώς και τις μεταφράσεις των έργων της σε αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, πολωνικά, τουρκικά μπορούμε να καταλάβουμε πως έχουμε να κάνουμε με μία καταξιωμένη συγγραφέα. 

Αυτή η συγγραφέας λοιπόν θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο “Λυκόφως του Αιγαίου” την Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 8μ.μ. στην “Αυλή της Γιωργίτσας” στην Καρδαμύλη. 

Θέμα του βιβλίου της η πειρατεία. Θέμα που η συγγραφέας έχει μελετήσει σε βάθος και περιγράψει και σε άλλα βιβλία της. Μανιάτισσα στην καταγωγή η Κατερίνα Καριζώνη υπερηφανεύεται γι’ αυτήν και στα βιβλία της η Μάνη πάντοτε αναφέρεται. 

Περισσότερα όμως τη βραδιά της παρουσίασης, όπου θα μιλήσουμε για το βιβλίο της και γενικότερα για το έργο της.