Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 02:05

ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. αλλά και ΣΥΡΙΖΑ στο ακροατήριο εκδήλωσης της ΔΗΜΑΡ

Γιώργος Ιωακειμίδης, Δημήτρης Τροχάτος, Γιάννης Αμοιρίδης και Νέλλη Παπαχελά Γιώργος Ιωακειμίδης, Δημήτρης Τροχάτος, Γιάννης Αμοιρίδης και Νέλλη Παπαχελά

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ενώπιον στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η συζήτηση που διοργάνωσε η ΔΗΜΑΡ στην Καλαμάτα για την αυτοδιοίκηση…

(φωτογραφίες)

Τις θέσεις του κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση παρουσίασαν οι Νέλλη Παπαχελά, πρόεδρος Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Ιωακειμίδης, δήμαρχος Ρέντη - Νίκαιας και Γιάννης Αμοιρίδης, γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΔΗΜΑΡ, τέως δήμαρχος Κατερίνης και τέως βουλευτής. Μια σύντομη τοποθέτηση έκανε, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Δημήτρης Τροχάτος, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, στον οποίο είχε γίνει πρόταση να ηγηθεί στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ενός ψηφοδελτίου που θα είχε τη στήριξη τουλάχιστον του ΠΑΣΟΚ.
Από τις τοποθετήσεις προέκυψε ότι η ΔΗΜΑΡ στηρίζει τον «Καλλικράτη» ως τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση που έχει γίνει  στην αυτοδιοίκηση, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το πρόγραμμα αυτό χρειάζεται βελτιώσεις. Οι ομιλητές τόνισαν τον καθοριστικό ρόλο που έχει να παίξει η αυτοδιοίκηση στον κοινωνικό τομέα αυτή την περίοδο της κρίσης, επιπλέον όμως υπογράμμισαν ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτελέσει και τον άξονα για την ανάκαμψη της χώρας, παίρνοντας αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και εντάσσοντας τα σωστά έργα στο ΕΣΠΑ.
Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Ανδρέας Καραγιάννης, ενώ από την παράταξη της πλειοψηφίας παραβρέθηκε ακόμη ο Γιάννης Αδαμόπουλος. Τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, εκπροσώπησε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Αργυράκης. Από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Καλαμάτας ήταν εκεί ο Κώστας Ανδρέακος, ο Δημήτρης Πουλόπουλος και ο Δημήτρης Φαββατάς, επίσης παραβρέθηκε ο επικεφαλής του «Δικτύου», στη γραμματεία του οποίου συμμετέχουν ή συμμετείχαν στελέχη της ΔΗΜΑΡ, Σταμάτης Μπεχράκης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Μεσσήνης Νίκος Τζώρτζης, ο Βασίλης Κοσμόπουλος, επικεφαλής δημοτικής παράταξης στο Δήμο Καλαμάτας στο παρελθόν κ.ά.
Στ.Μ.