Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 15:06

Μοναδική μουσική εμπειρία στην Καλαμάτα με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Διονύσης Μαλλούχος, Νίκος Χαλιάσας, Νίκος Μπασακίδης και Άγγελος Ρεπαπής Διονύσης Μαλλούχος, Νίκος Χαλιάσας, Νίκος Μπασακίδης και Άγγελος Ρεπαπής

ΣΕ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΟ ΔΩΚ
Μια μουσική πανδαισία υπόσχονται να προσφέρουν αύριο, Πέμπτη, οι κορυφαίοι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, σε σύμπραξη με 27 μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας…

Είναι μια συναυλία που θα δοθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Δικαίωμα στη Μουσική», που επιχορηγείται από το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου. Επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν ξεκινήσει από χθες δωρεάν σεμινάρια από σολίστ-μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών προς μαθητές του Δημοτικού Ωδείου. Σημειώνεται ότι η είσοδος στη συναυλία, που θα ξεκινήσει στις εννέα το βράδυ, θα είναι δωρεάν.
Κάλεσμα στον κόσμο να παρακολουθήσει τη μοναδική αυτή εκδήλωση απεύθυναν νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Φάρις, Νίκος Μπασακίδης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Διονύσης Μαλλούχος, ο μαέστρος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Νίκος Χαλιάσας και ο κορυφαίος μουσικός στα κόντρα μπάσα Άγγελος Ρεπαπής.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι αναφορές που έκαναν ο μαέστρος και ο κοντραμπασίστας για το επίπεδο του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας αλλά και γενικότερα για το πολιτιστικό επίπεδο της πόλης.
Ο κ. Χαλιάσας σημείωσε ότι στο Δημοτικό Ωδείο γίνεται εδώ και πολλά χρόνια εξαιρετική δουλειά και ότι ήδη έχουν βγει πολλοί καλοί επαγγελματίες μουσικοί. Ο δε κ. Ρεπαπής ανέφερε ότι οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών παίρνουν χαρά βλέποντας την ποιότητα των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου και την αγάπη τους για τη μουσική.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα της αυριανής συναυλίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, έργα όπως το Μπολερό του Ραβέλ, οι Ουγγρικοί Χοροί του Μπραμς, ορχηστρικά μέρη από τις όπερες Κάρμεν του Μπιζέ και Καβαλλερία Ρουστικάνα του Μασκάνι, η Γαλάζια Ραψωδία του Γκέρσουιν καθώς και έργα Ροντρίγο, Γιόχαν Στράους υιού κ.λπ.
Ο πρόεδρος της Φάρις, Νίκος Μπασακίδης, εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο νέος χρόνος ξεκινάει με τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους της ορχήστρας για τον ερχομό τους, όπως και τον Διονύση Μαλλούχο για τις ενέργειες που έκανε σχετικά.
Στ.Μ.