Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 21:44

Αντιδήμαρχος λασπολογίας…

Αντιδήμαρχος λασπολογίας…

Του Γιάννη Χριστόπουλου 
Απύθμενο θράσος και ασύστολα ψεύδη από τον Αντιδήμαρχο Γ. Φάβα σε σημερινό του άρθρο, σε ότι αφορά την απόφαση για την ανάδειξη των αρχαίων στην Υπαπαντή.

Το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης επέδειξαν σύνεση, διάθεση συνεργασίας και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα όταν στο κείμενο της εισήγησης πρόσθεσαν τις 2 σημαντικές προσθήκες που ζήτησε η δημοτική αρχή:

α) σωστική ανασκαφή

β) Τα νέα στοιχεία που προσκόμισε η προϊσταμένη εφορείας αρχαιοτήτων Μεσσηνίας που από μονα τους είναι ικανά να ανατρέψουν την παλαιότερη γνωμάτευση του ΚΑΣ

Οι κ.κ. Κοσμόπουλος και Τζαμουράνης από κοινού όχι μόνο αποδέχτηκαν τις προσθήκες άλλα έπεισαν και τους δημοτικούς συμβούλους που είχαν ενστάσεις.

Τότε η δημοτική αρχή επανήλθε με μια ακόμη αξίωση πως η ανάπλαση είναι αδιαπραγμάτευτη, παρότι με την προσθήκη της σωστικής ανασκαφής δεν κινδύνευε.

Επεδίωξε έτσι να δείξει πως μοναδική προτεραιότητά της είναι η ανάπλαση της πλατείας και η ανάδειξή των αρχαιοτήτων περνά σε δεύτερη μοίρα.

Ένας επιπλέον λόγος ήταν πως ουσιαστικά δεν πιστεύει στην ανάδειξη και προσπαθούσε να βρει επιχείρημα απεγκλωβισμού της από την απόφαση.

Έτσι στο μεγαλόπρεπο ΄΄ δεν γνωμοδοτούμε ούτε θετικά ούτε αρνητικα ΄΄!! στο μεγάλο έργο ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ έρχεται το ΄΄ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΄΄απο την απόφαση ανάδειξης των αρχαιοτήτων, αν προσθέσουμε και τον τραγέλαφο στις θερινές παρεμβάσεις της ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ αποδεικνύεται πως δεν έχει σχέδιο στα μεγάλα ζητήματα , ΄΄άγεται και φέρεται ΄΄ και κάπως διασώζεται από τα προγραμματισμένα έργα της δημαρχοντίας Νίκα.

Η εμφανής προσπάθεια του να διχάσει τις αντιπολιτεύσεις και να διαχωρίσει τους δημοτικούς συμβούλους σε ΄΄καλά και κακά παιδιά΄΄, μόνο γέλιο προκαλεί.

Ας περιοριστεί σε αυτούς που εκεί που ΄΄ έφτυναν γλείφουν ΄΄ προκειμένου να αποκτήσουν μια έμμισθη θεσούλα, έξαλλου όλα έχουν μια τιμή η αξιοπρέπεια μόνο δεν εξαγοράζεται ή την έχεις ή σου λείπει.



Γιάννης Χριστόπουλος

Δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας “Καλαμάτα Μπροστά”