Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 20:40

Αιτήματα για αναπλάσεις στην Πύλο, τη Γιάλοβα, τη Φοινικούντα

Αιτήματα για αναπλάσεις στην Πύλο, τη Γιάλοβα, τη Φοινικούντα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Χρηματοδότηση για έργα ανάπλασης στην Πύλο, τη Γιάλοβα και τη Φοινικούντα, διεκδικεί ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ που διαχειρίζεται η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα υποβληθούν φάκελοι για τα εξής έργα ανάπλασης: «Αναπλάσεις Κοινοχρήστων Χώρων Πύλου, Πλατεία Οικονομίδη και Πλατεία Παπαφλέσσα», «Αναπλάσεις Παραλίας Γιαλόβης», «Αναπλάσεις στην Τ.Κ. Φοινικούντας», «Αναπλάσεις κλιμάκων Μισυρλή, Πεισιστράτου και Μαιζώνος, στην Πύλο».
Επίσης, έτοιμες είναι οι μελέτες που αφορούν την αποκατάσταση του κτιρίου Ταρσούλη-Αξελού στην Κορώνη, την ανάπλαση στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Μεταμόρφωσης στη Μεταμόρφωση, την ανακαίνιση και αρχιτεκτονική αναδιαρρύθμιση του Δημαρχείου στην Πύλο, την επισκευή και ανάδειξη του κτιρίου Μπάρκα στη Χώρα.
Ο Δήμος κινείται για να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις για τα παραπάνω έργα, τα οποία τονίζει ότι υπηρετούν στο στόχο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.