Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 03:05

Απίθανο να μιλήσουν για αλλαγές στα όρια Δήμων οι δήμαρχοι με τον Στυλιανίδη

Απίθανο να μιλήσουν για αλλαγές στα όρια Δήμων οι δήμαρχοι με τον Στυλιανίδη

ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ-ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΑΒΙΑΣ
Θα τεθεί άραγε θέμα αλλαγής της χωροταξίας του Καλλικράτη, στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα, Παρασκευή, στην Κυπαρισσία, οι έξι δήμαρχοι της Μεσσηνίας με τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη; Μάλιστα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον το ότι…

…η σύσκεψη θα γίνει στο Δήμο Τριφυλίας, όπου οι τοπικισμοί συνεχίζουν να κυριαρχούν και μια μεγάλη μερίδα κατοίκων ζητάει το σπάσιμο του Δήμου σε δύο κομμάτια.
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης θα επισκεφθεί την Κυπαρισσία, έδρα του Δήμου Τριφυλίας και στις 5:30 θα έχει σύσκεψη με τους έξι δημάρχους του Νομού στο Δημαρχείο. Ο ίδιος ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, έχει δηλώσει ότι οι αλλαγές του Καλλικράτη θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν. Φαίνεται όμως απίθανο να βάλουν οι δήμαρχοι θέμα αλλαγής των ορίων των Δήμων της Μεσσηνίας σε μια τέτοια σύσκεψη. Πάντως ο Δήμος Καλαμάτας έχει ζητήσει, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την προσάρτηση από το Δήμο Δυτικής Μάνης της Κοινότητας Αβίας (Αρχοντικό, Παλιόχωρα, Ακρογιάλι, Μεγάλη Μαντίνεια), ενώ φορείς και παράγοντες των Γαργαλιάνων έχουν ζητήσει την απόσχιση του πρώην καποδιστριακού Δήμου από τον Καλλικρατικό Δήμο Τριφυλίας.
Στις 7:30 το βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών θα συμμετέχει στην εκδήλωση κοπής της πίτας της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, στο «Εν πλω», στην παραλία της Κυπαρισσίας.