Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 15:22

Ένταση για τις δημόσιες τουαλέτες, δεν τις θέλουν περίοικοι

Ένταση για τις δημόσιες τουαλέτες, δεν τις θέλουν περίοικοι

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Την αντίδρασή τους για την κατασκευή δημόσιων WC στη νοτιοανατολική άκρη του κεντρικού πάρκινγκ του Νέδοντα, εκδήλωσαν κυρίες που κατοικούν στην περιοχή, εκφράζοντας το φόβο ότι οι τουαλέτες θα προσελκύουν περιθωριακά στοιχεία και θα εκπέμπουν δυσοσμία. Έχουν συγκεντρώσει υπογραφές και ζητούν να σταματήσει το έργο….

Η διαμαρτυρία έγινε κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στο Δημαρχείο το μεσημέρι, όπου σημειώθηκε ένταση όταν ζητήθηκε από τις κυρίες να αφήσουν την επιτροπή να συνεδριάσει με τα προγραμματισμένα θέματά της αλλά εκείνες επέμειναν και διαμαρτυρήθηκαν ότι η απόφαση για την κατασκευή των WC πάρθηκε χωρίς ο Δήμος να ενημερώσει τον κόσμο. Σχολίασαν μάλιστα ότι «υποβαθμίζετε τη ζωή μας» και «ντροπή στους ανθρώπους που ψηφίζουμε».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αντιδήμαρχος υποδομών Ανδρέας Καραγιάννης, τόνισε ότι το θέμα αυτό έχει συζητηθεί επαρκώς και πως από την λήψη της απόφασης έχει περάσει ήδη ένας ολόκληρος χρόνος. Διαβεβαίωσε ότι οι δημόσιες τουαλέτες θα λειτουργούν χωρίς να δημιουργείται κανένα πρόβλημα, όπως, υπογράμμισε, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις δημόσιες τουαλέτες που λειτουργούν στην πλατεία Μαυρομιχάλη.

Επίσης ο Ανδρέας Καραγιάννης ανέφερε ότι και ο ίδιος κατοικεί στην περιοχή και με τις δημόσιες τουαλέτες θα εκλείψει το θλιβερό θέαμα ανθρώπων που αναγκάζονται να κάνουν την ανάγκη τους ανάμεσα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, ζήτησε να σταματήσει άμεσα το έργο μέχρι να γίνουν επαφές με τους κατοίκους που διαμαρτύρονται, ενώ ο Σταμάτης Μπεχράκης, επίσης σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, ανέφερε ότι η επιλογή της θέσης στην οποία κατασκευάζονται οι δημόσιες τουαλέτες είναι λαθεμένη και πως αυτές έπρεπε να φτιαχτούν δίπλα από τον οικίσκο όπου στεγάζεται η διαχείριση του κεντρικού πάρκινγκ.
Στ.Μ.