Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 18:09

Αοριστίες Π. Νίκα για ανέντιμες πρακτικές, χρηματοδοτήσεις ΜΜΕ, στελέχωση γραφείων

Αοριστίες Π. Νίκα για ανέντιμες πρακτικές, χρηματοδοτήσεις ΜΜΕ, στελέχωση γραφείων

“ΕΓΩ ΠΟΡΕΥΟΜΑΙ ΠΡΟΤΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ” 
Ότι έχει μια πεντασέλιδη κατάσταση με Μέσα Ενημέρωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που χρηματοδοτούνται, από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κρατικού προϋπολογισμού, προκειμένου να κάνουν προπαγάνδα και να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη εναντίον της υποψηφιότητάς του, ανέφερε το μεσημέρι, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Δεν είπε τις λέξεις Πέτρος Τατούλης, είπε όμως ότι “εγώ δεν έχω προσλάβει ειδικούς συμβούλους για να στελεχώνουν τα πολιτικά γραφεία των παιδιών μου ή τα δικά μου πολιτικά γραφεία” όπως και ότι “εγώ κινούμαι με το ίδιο όχημα σε τρεις προεκλογικές εκστρατείες. Ακριβώς το ίδιο. Δεν θέλω να αποδείξω τίποτα, διότι κάποιοι άλλοι κινούνται με τα AUDI, 3-4  μάλιστα, και αγοράζουν και καινούργια μήπως και μείνει κανένα στο δρόμο. Θα τα δείτε πάρα πολύ γρήγορα στο διαδίκτυο και με πόσα χρήματα αυτά αγοράζονται”...

Ο δήμαρχος τα είπε αυτά μετά την παρατήρηση που έκανε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, ότι προσέλαβε ειδικό σύμβουλο ο οποίος πληρώνεται από το Δήμο αλλά οι υπηρεσίες που παρέχει στο δήμαρχο είναι για την υποψηφιότητά του ως περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Είπε χαρακτηριστικά ότι ο ειδικός σύμβουλος διαχειρίζεται τη σελίδα του δημάρχου στο facebook με τη δραστηριότητά του ως υποψήφιος περιφερειάρχης. Επιπλέον αναφέρθηκε στις μετακινήσεις του δημάρχου διερωτώμενος εάν στις προεκλογικές επισκέψεις του σε άλλους Νομούς χρησιμοποιούνται μέσα του Δήμου. Τέλος ο Δημήτρης Φαββατάς κάλεσε τον Παναγιώτη Νίκα να παραιτηθεί εάν η υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια λειτουργεί ως τροχοπέδη για τα θέματα του Δήμου.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας απάντησε: “Οταν αγωνίζεσαι για να προσφέρεις στα κοινά προφανώς δεν πρέπει να κάνεις ενέργειες που από κάθε άποψη βλάπτουν τα κοινά. Πώς θα υπηρετήσεις το κοινό συμφέρον όταν ας πούμε χρησιμοποιείς τρόπους και μεθόδους που είναι κατά του κοινού συμφέροντος; Μια μέθοδος είναι μια πεντασέλιδη κατάσταση η οποία αναφέρεται σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου που χρηματοδοτούνται. Δηλαδή μια προσπάθεια χειραγώγησης του κοινού με αυτόν τον τρόπο, με κρατικά και με ευρωπαϊκά χρήματα”.
Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι “εγώ δεν θα μετέλθω, ούτε υπάρχει οικονομική δυνατότητα να μεταχειριστώ, τέτοιες μεθόδους. Και όλα αυτά δεν ήθελα να τα πω στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν ομιλώ μόνο εγώ, ομιλούν όλες οι πολιτικές παρατάξεις και όλα τα πολιτικά κόμματα. Αν δείτε τις αναλύσεις που γίνονται από κάθε πλευρά είναι ταυτόσημες και δεν υπάρχει κανενός είδους συνεννόηση. Μιλάω για τα μείζονα πάντα γιατί η προσπάθεια χειραγώγησης του κόσμου, η προπαγάνδα με χρήματα της Ε.Ε. ή με χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού είναι μια ευθεία παρέμβαση στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Κοιτάξτε στο Δήμο δεν μπορούν να υπάρχουν αυτά γιατί είναι μικρή η έκταση αλλά σε μια μεγάλη έκταση αυτό γίνεται συστηματικά και με επιστημονικό τρόπο. Έχουμε τον μπεζαχτά, έχουμε το χρήμα και τώρα θα σας δείξουμε... Μήπως το φέραμε από το χωριό μας;...”.

Σε ό,τι αφορά τις προεκλογικές μετακινήσεις του ο δήμαρχος και υποψήφιος περιφερειάρχης είπε: “Ας το κλείσουμε το κεφάλαιο του οχήματος διότι εγώ κινούμαι με το ίδιο όχημα σε τρεις εκλογικές εκστρατείες. Ακριβώς το ίδιο. Δεν θέλω να αποδείξω τίποτα διότι κάποιοι άλλοι κοιμούνται με τα AUDI, 3-4  μάλιστα και αγοράζουν και καινούργια μήπως και μείνει κανένα στο δρόμο... Θα τα δείτε πάρα πολύ γρήγορα στο διαδίκτυο και με πόσα χρήματα αυτά αγοράζονται”.

Σχετικά με τους ειδικούς του συμβούλους ο κ. Νίκας τόνισε ότι έχει προσλάβει λιγότερους από όσους του επιτρέπει ο νόμος, ανέφερε ότι τη σελίδα του στο facebook έχει την αποκλειστική ευθύνη να τη διαχειρίζεται ο γιος του, ενώ σχολίασε “εγώ δεν έχω προσλάβει ειδικούς συμβούλους για να στελεχώνουν τα πολιτικά γραφεία των παιδιών μου ή τα δικά μου πολιτικά γραφεία. Δεν έχω κάνει τέτοιο πράγμα. Θα τα δείτε, θα τα δείτε αυτά…”

Ο κ. Νίκας σε ότι αφορά και πάλι τις αναφορές του περί προπαγάνδας αναφέρθηκε εμμέσως και στην πρόσφατη εκδήλωση της Περιφέρειας στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας με θέμα “Ευρωπαϊκή Ένωση και Πελοπόννησος” σημειώνοντας: “Απέδειξα με στοιχεία για το γίνεται με τα λόγια και ότι δεν υπάρχει ουσία παρά μόνο προπαγάνδα και διχίλιαρα και τριχίλιαρα, να υπάρχει ένα κέτερινγκ να ταΐζουμε και υποτίθεται ότι υποστηρίζουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις”.

Τέλος ο κ. Νίκας είπε: “Εγώ όπως πορεύτηκα μέχρι τώρα, προτάσσοντας το δημόσιο συμφέρον, θα συνεχίσω να το κάνω. Και από τη δική μου πλευρά δεν θα μετατρέψω οποιοδήποτε θεσμό σε ζούγκλα. Ποτέ αυτό δεν θα γίνει. Διότι αν θέλεις να υπηρετείς το δημόσιο συμφέρον οι τρόποι που μετέρχεσαι πρέπει να είναι έντιμοι και όχι τρόποι οι οποίοι μπορούν να σου δώσουν μια εξουσία πατώντας πάνω σε πτώματα”.

Στ.Μ.