Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 18:03

Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ ζητούν μαζική συμμετοχή στην απεργία

Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ ζητούν μαζική συμμετοχή στην απεργία

Σ. ΤΣΩΝΗΣ - ΧΡ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης και την απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί, κάλεσαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης, και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Σταθόπουλος.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην Αριστομένους, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.
Όπως τόνισαν τόσο ο κ. Τσώνης όσο και ο κ. Σταθόπουλος, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν να σηκώσουν άλλα βάρη, τα οποία πρέπει να επιβαρυνθούν αυτοί που δεν έχουν πληρώσει μέχρι τώρα, δηλαδή το μεγάλο κεφάλαιο.
Κατά την τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, υποστήριξε ότι «ο κορυφαίος εθνικός στόχος είναι να σωθεί η χώρα και πρέπει και εμείς να συμβάλουμε στην επίτευξή του», χωρίς ωστόσο, όπως πρόσθεσε, να έρθουν οι εργαζόμενοι σε ακόμη πιο δεινή θέση. Επίσης, ζήτησε από την κυβέρνηση και τους υπουργούς να αντισταθούν με όλες τους τις δυνάμεις στις απαιτήσεις της τρόικας και των δανειστών.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, δεν δίστασε να περιγράψει την υποκρισία της κυβέρνησης, τονίζοντας με ειρωνεία ότι υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και αναδιαπραγματεύεται το μνημόνιο, σε βάρος όμως των εργαζομένων και των συνταξιούχων και όχι προς όφελός τους.
Ο κ. Τσώνης σημείωσε ότι οι νέες περικοπές, όχι απλά θα έχουν οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζόμενους, αλλά θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερα αδιέξοδα την εθνική οικονομία. Ο κ. Σταθόπουλος από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι η τρόικα και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταματήσουν από μόνες τους την επίθεση στους εργαζόμενους, γι’ αυτό και εκείνοι πρέπει να ξεκινήσουν έναν ευρύ, ενωτικό και πολιτικό αγώνα, ώστε να μπει τέλος στις πολιτικές που εξαθλιώνουν συνεχώς και περισσότερο την κοινωνία.
Στ.Μ.