Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012 16:20

Έτοιμες και η πολεοδομική μελέτη και η πράξη εφαρμογής για την Κηπούπολη!

Έτοιμες και η πολεοδομική μελέτη και η πράξη εφαρμογής για την Κηπούπολη!

ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΒΕΡΓΑ ΚΑΙ Μ. ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ
Η πολεοδομική μελέτη που ξεκίνησε τελευταία, αυτή της Κηπούπολης (Μπαριάμαγα), τελείωσε πρώτη! Είναι ήδη έτοιμη και η πράξη εφαρμογής και τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί για τυχόν ενστάσεις…

Για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τα πολεοδομικά ζητήματα του Δήμου ενημέρωσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η αρμόδια αντιδήμαρχος, Παναγιώτα Ντίντα.
Για την πολεοδομική της Κηπούπολης τόνισε ότι αναμένεται η υπογραφή της μελέτης από τον υπουργό, στη συνέχεια η έγκριση της πράξης εφαρμογής και τότε όλα θα έχουν τελειώσει.
Σημειώνεται ότι τη συγκεκριμένη μελέτη έκανε ο Δήμος και όχι το υπουργείο Περιβάλλοντος, που είναι αρμόδιο για τις μελέτες της Βέργας, της Μ. Μαντίνειας και του Ασπροχώματος, οι οποίες είναι ακόμη σε εκκρεμότητα, παρ’ ότι έχουν περάσει 15 χρόνια από την ανάθεσή τους!
Η κ. Ντίντα σημείωσε ότι προσεχώς θα ανατεθεί η πράξη εφαρμογής και για την πολεοδομική μελέτη του Ασπροχώματος, που έχει τελειώσει. Η πράξη εφαρμογής θα γίνει με δαπάνες του Δήμου, εφόσον δεν τελεσφορήσει η προσπάθεια για τη χρηματοδότησή της από το Πράσινο Ταμείο.
Η αντιδήμαρχος ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν επίσης οι πράξεις εφαρμογής για τα πυκνοδομημένα της ανατολικής παραλίας, καθώς και για την περιοχή της Αγίας Άννας.
Και αυτές θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες προκειμένου να υποβάλουν τυχόν ενστάσεις οι ιδιοκτήτες. Η κ. Ντίντα κάλεσε τους ιδιοκτήτες οικοπέδων στην Κηπούπολη, την ανατολική παραλία και την Αγία Άννα να παρακολουθούν την ιστοσελίδα του Δήμου, ώστε να μη χάσουν την προθεσμία κατάθεσης τυχόν ενστάσεων.
Στα πολεοδομικά αναφέρθηκε και ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, που τόνισε ότι είναι θέμα πολύ λίγων εβδομάδων να τελειώσει και η πολεοδομική της Βέργας, ενώ για την πολεοδομική της Μικράς Μαντίνειας σημείωσε ότι έχει μείνει λίγο πιο πίσω, επειδή υπάρχουν περισσότερα προβλήματα. Ο κ. Νίκας διαβεβαίωσε ότι όλα θα προχωρήσουν γρήγορα, με την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, γιατί σε αυτή την περίπτωση ο Δήμος θα πρέπει να ξεκινήσει και πάλι από την αρχή τη μεγάλη προσπάθεια ενημέρωσης της πολιτικής ηγεσίας. Τέλος, ο κ. Νίκας ευχαρίστησε τον αρμόδιο υφυπουργό, κ. Καλαφάτη, επειδή είπε πως έχει δώσει προτεραιότητα στις πολεοδομικές εκκρεμότητες του Δήμου Καλαμάτας.
Στ.Μ.