Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 16:03

Η καταρρακτώδης νυχτερινή βροχή δημιούργησε προβλήματα στην Καλαμάτα

Φωτό από weather-messinia Φωτό από weather-messinia

ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΑ ΟΜΩΣ
Άνοιξαν κυριολεκτικά οι ουρανοί τη νύχτα στην Καλαμάτα, καθώς μέσα σε λίγες ώρες έριξε τόσο νερό όσο σχεδόν είχε πέσει από τις αρχές του Φθινοπώρου. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν προβλήματα από το φράξιμο αγωγών, τη μετακίνηση χωμάτων σε δρόμους κ.λπ…

Όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος για τις συντηρήσεις αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Χρίστος Ριζάς, τη νύχτα έριξε περίπου 37 χιλιοστά βροχή, ωστόσο οι υποδομές της πόλης στις περισσότερες των περιπτώσεων κατάφεραν να ανταποκριθούν.
Ειδικότερα, υπερχείλισε ο χείμαρρος Βέλιουρας και τα νερά μετέφεραν λάσπες στους δρόμους στην περιοχή της οδού Καλλιπατείρας. Επίσης, πολλά νερά κατέβασε στην εθνική οδό Αθήνας - Καλαμάτας, στο Ασπρόχωμα, ο κάθετος δρόμος του Καλαμίου. Εκεί έγινε παρέμβαση από τη ΔΕΥΑΚ και τη Διεύθυνση Καθαριότητας για την απομάκρυνση του νερού και τον καθαρισμό της εθνικής οδού.
Για άλλη μια φορά έφραξε, από την άμμο της θάλασσας, ο αγωγός ομβρίων της δυτικής παραλίας, κοντά στο κέντρο «Πράσινο Αστέρι». Το αποτέλεσμα ήταν να πλημμυρίσει και πάλι η περιοχή.
Ελαφρές καταπτώσεις παρατηρήθηκαν στον Ταΰγετο, όπου μηχανήματα του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας καθάρισαν την εθνική οδό.
Επιπλέον μικροπροβλήματα σημειώθηκαν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, στο Δημοτικό Σχολείο Σπερχογείας και αλλού.
Στ.Μ.