Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 10:36

Καταγγελία της Ένωσης Συντακτών για τους απλήρωτους εργαζόμενους στο ΝΕΤ

Καταγγελία της Ένωσης Συντακτών για τους απλήρωτους εργαζόμενους στο ΝΕΤ

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Απλήρωτοι για μήνες είναι οι εργαζόμενοι στο κανάλι «ΝΕΤ», κάτι που καταγγέλλεται από την Ένωση Συντακτών, η οποία προειδοποιεί ότι θα προσφύγει σε κάθε νόμιμο μέσο για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των δημοσιογράφων…

Σε σχετική καταγγελία της Ένωσης Συντακτών σημειώνονται τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων  καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά της ιδιοκτησίας του τηλεοπτικού σταθμού της Καλαμάτας "Νότια Ελληνική Τηλεόραση" (ΝΕΤ), που παρά τις δεσμεύσεις της, συνεχίζει να μην καταβάλει για μήνες την μισθοδοσία στους εργαζόμενους.
Η παρελκυστική τακτική της εργοδοσίας δεν εμπόδισε, ωστόσο, το προσωπικό για μεγάλο χρονικό διάστημα να προσφέρει στην ενημέρωση του Μεσσηνιακού λαού, λαμβάνοντας ψιχία αντί αμοιβής. Η ανοχή όμως, που επιδείχθηκε, θεωρήθηκε ως αδυναμία από την ιδιοκτησία που συνέχισε να μην πληρώνει τα οφειλόμενα. Με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας το αυτονόητο, να πληρώνονται για την εργασία που παρέχουν.
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ με αφορμή την ακραία αντεργατική συμπεριφορά των υπευθύνων της "Νότιας Ελληνικής Τηλεόρασης", τονίζει προς κάθε κατεύθυνση πως είναι αποφασισμένο με οιοδήποτε νόμιμο μέσο να διεκδικήσει τα δικαιώματα των συναδέλφων, που με άλλοθι την σημερινή οικονομική συγκυρία κάποιοι επιχειρούν να τσαλαπατήσουν».