Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 15:12

"Ως εκπαιδευτικοί αρνούμαστε να εμπαίζουμε τους μαθητές μας"

"Ως εκπαιδευτικοί αρνούμαστε να εμπαίζουμε τους μαθητές μας"

Η Α’ ΕΛΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ
Για αυταρχική, αντιπαιδαγωγική και αντισυναδελφική συμπεριφορά καταγγέλλει τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας η Α΄ ΕΛΜΕ. Αιτία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, η διαταγή που έδωσε ο Γιάννης Πλατάρος να λειτουργήσουν τα υπό κατάληψη σχολεία σε…

…παρακείμενες σχολικές μονάδες με απογευματινή βάρδια.
«Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας καταγγέλλει τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, για τη διαταγή που έδωσε στους διευθυντές και καθηγητές των υπό κατάληψη λυκείων να λειτουργήσουν σε παρακείμενα γυμνάσια και δημοτικά σχολεία σε απογευματινή βάρδια.
Η συγκεκριμένη εντολή:
Α) Είναι υποκριτική, γιατί γνωρίζουμε ότι για ουσιαστικούς και πρακτικούς λόγους οι μαθητές αδυνατούν να πάρουν μέρος σε απογευματινά μαθήματα. Ως εκπαιδευτικοί αρνούμαστε να εμπαίζουμε τους μαθητές μας, την κοινωνία και τους εαυτούς μας, ότι δήθεν τα σχολεία λειτουργούν ενώ δεν συμβαίνει αυτό.
Β) Καταστρατηγεί τα εργασιακά μας δικαιώματα, με δεδομένο ότι απαιτεί από τους καθηγητές να δουλέψουν από τις 15:00 έως τις 22:00 αδιαφορώντας για τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις.
Η πρακτική αυτή είναι αυταρχική, αντιπαιδαγωγική και αντισυναδελφική».