Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012 16:11

Μαρκίζα 400 κιλών αιωρείται στον έκτο όροφο του Διοικητηρίου!

Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ 
ΣΟΛΩΝΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ

Αποκλείστηκε πριν λίγο η κυκλοφορία στην οδό Σόλωνος, μεταξύ Διοικητηρίου και Δικαστικού Μεγάρου, καθώς μια μαρκίζα, βάρους 400 κιλών περίπου, αιωρείται στον έκτο όροφο της παλιάς Νομαρχίας και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταρρεύσει και να κάνει «χαλκομανία» οτιδήποτε βρίσκεται από κάτω!
Η μαρκίζα βρίσκεται στη γωνία του τεράστιου κτηρίου, κάτω από την οροφή, έχει περίπου τρία μέτρα ύψος και κρατιέται ακόμη όρθια χάρη σε τέσσερα σίδερα που τη στηρίζουν.

Νωρίτερα, ανέβηκε με τη μεγάλη κλίμακα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ο αξιωματικός του Σώματος, Βασίλης Γεωργανάς, για να δει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση και διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος να φύγει η μαρκίζα είναι εξαιρετικά μεγάλος.
Αμέσως, προσήλθε η Τροχαία, που απέκλεισε την κυκλοφορία στην οδό Σόλωνος, ενώ οι μηχανικοί της Περιφερειακής Ενότητας με τον αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Αλευρά, έδωσαν εντολή να προσέλθει μεγάλος γερανός και να κατεβάσει το ετοιμόρροπο κομμάτι του κτηρίου. Γίνεται προσπάθεια, ώστε αυτή η εργασία να πραγματοποιηθεί πριν βραδιάσει.
Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη μαρκίζα δεν επηρεάζει τη στατική ασφάλεια του κτηρίου. Νωρίτερα, ο κ. Αλευράς τόνισε ότι το Διοικητήριο είναι ασφαλές σε ενδεχόμενο σεισμό, αν και αναγνώρισε ότι σχετικά πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (ΙΤΣΑΚ) προτρέπει προς εκπόνηση ειδικότερης μελέτης για τη συμπεριφορά του κτηρίου σε σεισμικές δονήσεις. Για το σκοπό αυτό, τόνισε ότι έχει προβλεφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας η εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης.
Στ.Μ.