Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 01:44

Κάτω τα χέρια - Όχι στην κατακρεούργηση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, απαίτησε η Τριφυλία

Κάτω τα χέρια - Όχι στην κατακρεούργηση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, απαίτησε η Τριφυλία

ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, του δημάρχου Τριφυλίας, εκπροσώπων των τοπικών φορέων, μαθητών πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι το δυναμικό παντριφυλιακό συλλαλητήριο στην Κυπαρισσία, ενάντια στην “κατακρεούργηση” και εν συνεχεία κατάργηση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και στην άμεση κατάργηση του Ειρηνοδικείου. Το συλλαλητήριο διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο στην πλατεία της Κυπαρισσίας, από τον Δήμο Τριφυλίας, ενάντια στη γενικότερη απαξίωση της ευρύτερης περιοχής της πρώην επαρχίας Τριφυλίας…

 

“Δεν ζητούμε κανένα προνόμιο και καμία ιδιαίτερη μεταχείριση, επιθυμούμε κάτι το αυτονόητο για να παρέχονται τα μέσα σε όλους τους Έλληνες ώστε να προοδεύουν” είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Χρυσοστόμος, και συνέχισε: “Παρατηρούμε ότι τον τελευταίο καιρό ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο φορολογούμενος, ο υπάλληλος δεν μπορούν να λύσουν απευθείας τα προβλήματα που παρουσιάζονται αλλά χρειάζεται βοήθεια ειδικών και μερικές φορές πρέπει να ταξιδέψουν. Τα μέτρα αυτά ασφαλώς οδηγούν σε μαρασμό της επαρχίας”. Πρόσθεσε ότι “η απομόνωση των επαρχιακών πόλεων από αρχές, εξουσίες, ιδρύματα κρατικά και υπαλλήλους που καθιστούν πιο εύκολη τη ζωή των ανθρώπων οδηγεί αναπόφευκτα στην εγκατάλειψη της υπαίθρου” ενώ τόνισε ότι “κατηγορηματικά η Εκκλησία αντιτίθεται σε κάθε μετάθεση αρχών, υπαλλήλων και ιδρυμάτων που μας είναι απαραίτητα εδώ. Ενωμένοι όλοι μαζί για τα δίκαια της πόλεως μας, της επαρχίας μας και το συμφέρον όλης της Ελλάδος”. 

Ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης από την πλευρά του κάλεσε τον κόσμο να αντιδράσει, τονίζοντας ότι είναι η τελευταία ευκαιρία, γιατί η απαξίωση της περιοχής δεν θα σταματήσει με την κατάργηση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και του Ειρηνοδικείου Γαργαλιάνων αλλά θα συνεχιστεί με την αστυνόμευση και με το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. “Πρέπει να είμαστε αμείλικτοι και να κλείσουμε τα θερμοκήπια, τις ελιές, τα μαγαζιά να δουν ότι έχουμε φωνή, ότι έχουμε δίκιο,  δεν τους δώσαμε την εξουσία να μας κουμαντάρου όπως θέλουν αυτοί” είπε ακόμη ο δήμαρχος, ενώ ανακοίνωσε ότι η εταιρία του γιου του θα καλύψει το κόστος ώστε να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο Τριφυλίων έξω από τη Βουλή όταν θα τεθεί για ψήφιση ο νέος Δικαστικός Χάρτης, με 15 λεωφορεία που θα μεταφέρουν κόσμο από Γαργαλιάνους, Φιλιατρά και Κυπαρισσία. 

Μίλησαν ακόμη στο συλλαλητήριο οι επικεφαλής των παρατάξεων του περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλης Μάκαρης και Δημήτρης Κουτσούλης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Θανάσης Πετρόπουλος, που τόνισε ότι ακόμη και αν παραμείνει προσωρινά το Πρωτοδικείο αυτό κατακρεουργείται, αφού του αφαιρούν την περιοχή της Χώρας Τριφυλίας, του Δωρίου Τριφυλίας και της Φιγαλείας Ολυμπίας. Ζήτησε από τον κόσμο να αντιδράσει δυναμικά, μαχητικά, ακόμη και επαναστατικά,  όπως είπε. 

Επιπλέον μίλησαν η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητα Κυπαρισσίας, Μαρίκα Καραμπά, ο πρώην δήμαρχος Κυπαρισσίας Ηλίας Τσίγγανος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Δημήτρης Τερζής, ο Νίκος Σινάνης από τον Αγροτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων, ο Σαράντος Κουκούμης κ.ά.