Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 20:35

Ξεκίνησαν στην Πάτρα οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες

φωτογραφία από την πρόβα τζενεράλε για την τελετή έναρξης φωτογραφία από την πρόβα τζενεράλε για την τελετή έναρξης

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 
Με την τελετή έναρξης ξεκινούν και τυπικά το βράδυ στην Πάτρα Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες, τα αγωνίσματα των οποίων έχουν αρχίσει από το πρωί. Συμμετέχουν 26 χώρες με περισσότερους από 700 αθλητές. Η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων και η Πάτρα έχουν προετοιμαστεί ώστε οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες “Πάτρα 2019” να αποτελέσουν μια απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση που θα μείνει αξέχαστη στους αθλητές και το κοινό…

Τους αγώνες παρακολούθησε το πρωί ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, που μεταξύ άλλων τόνισε σε δηλώσεις του: «Είναι αυτό που φανταζόμουν. Πάθος, δυναμισμός, φρεσκάδα και φυσικά φουλ καλοκαίρι και θέαμα. Είναι όλα αυτά τα στοιχεία που περίμενε κάποιος να δει στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες». Ο υφυπουρός ευχήθηκε σε όλες τις ελληνικές ομάδες να κυριαρχήσουν και πάνω απ’ όλα να κυριαρχήσουν οι ιδέες και οι αξίες του αθλητισμού. 

Ο κ. Αυγενάκης μοιράστηκε με τους εκπροσώπους του Τύπου τις εντυπώσεις του από τις αθλητικές εγκαταστάσεις «Άρτεμις» που φιλοξενούν τα αθλήματα άμμου.  

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κάλεσε τους πολίτες της Πάτρας να παρακολουθήσουν τους Αγώνες και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το θέαμα θα τους αποζημιώσει.

«Μονάχα να έλθουν», είπε, «και αν έλθουν μία φορά θα έλθουν και δεύτερη. Είμαι βέβαιος. Ας κάνουν την αρχή και μην περιμένουν το βραδινό εντυπωσιακό θέαμα της έναρξης για να καταλάβουν ότι κάτι έγινε στην πόλη τους. Τους καλούμε να έλθουν και να αγκαλιάσουν τα αθλήματα, να αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία, να αγκαλιάσουν αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός στο οποίο συμμετέχουν 26 χώρες και πάνω από 700 αθλητές. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Και είμαι βέβαιος ότι θα το έχουμε. Η Οργανωτική Επιτροπή έχει δώσει και την ψυχή της. Τα στελέχη της ΔΕΜΑ το ίδιο. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με το δικό της τρόπο έχει συμβάλει τα μέγιστα. Τα τοπικά ΜΜΕ το ίδιο και θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Τώρα μένει να πάμε παρακάτω και να έχουμε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα γεμάτο ζωντάνια και θέαμα. Τα διάφορα μικροπροβλήματα που θα συναντήσουμε, γιατί πάντα θα υπάρχουν, με καλή διάθεση και χαμόγελο θα τα ξεπεράσουμε. Δεν είναι ανάγκη να μένουμε στα μικρά. Ο αθλητισμός στέλνει μεγάλα και ισχυρά μηνύματα. Εμείς, τα έχουμε υπόψη μας και προσπαθούμε να τα μεταφέρουμε σε κάθε γωνιά της υφηλίου».

Χθες στον ιστορικό χώρο της Αchaia Clauss που αποτελεί ένα από τα σύμβολα της Πάτρας πραγματοποιήθηκε το επίσημο δείπνο της διοργάνωσης των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων. 

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της "Πάτρα 2019" Νίκος ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ στην προσφώνησή του καλωσόρισε τους επίσημους καλεσμένους της διοργάνωσης στην Πάτρα.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων για την τιμή της ανάθεσης, την εμπιστοσύνη και την αμέριστη συμπαράσταση της, όπως επίσης το προσωπικό και τους εθελοντές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την επιτυχία των Αγώνων.

«Η Πάτρα γίνεται ένα σημείο συνάντησης τριών ηπείρων και ο κοινός τόπος διαφορετικών λαών, πολιτισμών, θρησκειών και κοσμοθεωριών. Διαφορετικοί άνθρωποι από 26 διαφορετικές χώρες, αλλά όλοι με την ίδια αγάπη για τον αθλητισμό, που μας φέρνει εδώ» πρόσθεσε ο κ. Παπαδημάτος και ανανέωσε το ραντεβού στη θάλασσα, στη λίμνη, στην άμμο και στην πισίνα, όπου θα αγωνιστούν οι αθλητές των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων.

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, Amar ΑDDADI εξέφρασε την ικανοποίησή του για την διοργάνωση και αναφέρθηκε στον ενθουσιασμό με τον οποίο κατάφερε η Πάτρα να ξεπεράσει τις δυσκολίες κατά την περίοδο της προετοιμασίας και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχία των Αγώνων. 

«Το όνειρο της Πάτρας έγινε πραγματικότητα» τόνισε ο κ. ΑDDADI και υπογράμμισε ότι αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας στην οποία επιδόθηκαν η πόλη, η Οργανωτική Επιτροπή, οι φορείς, οι συνεργάτες και οι εθελοντές των Αγώνων.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των Χρυσών Χορηγών των αγώνων είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια.