Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 17:10

Γιατί φέτος Παπαφλέσσεια; Από αγάπη στο στίβο και στους αθλητές

Γιατί φέτος Παπαφλέσσεια; Από αγάπη στο στίβο και στους αθλητές

Δεν έκαναν κάλεσμα στο κοινό να προσέλθει αύριο το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, για να παρακολουθήσει τους αγώνες στίβου Παπαφλέσσεια, ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος, ο Δήμος Καλαμάτας και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Δεν θα γίνουν με κοινό οι αγώνες λόγω του κορονοϊού. Θα μεταδοθούν πάντως με live stream. Αφού όμως είναι τέτοιες οι συνθήκες γιατί να γίνουν φέτος τα Παπαφλέσσεια; Την απάντηση έδωσε το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, ο Δημήτρης Πουλόπουλος. Από την αγάπη για το στίβο και από την αγάπη για τους αθλητές, που δεν έχουν κάποια άλλη αθλητική διοργάνωση για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, είπε…

Το μεσημέρι λοιπόν στο Δημαρχείο της Καλαμάτας ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Τάκης Στασινόπουλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο πρωταθλητής στα εμπόδια Κώστας Δουβαλίδης και ο Δημήτρης Πουλόπουλος μίλησαν για τα αυριανά, τα 34α Παπαφλέσσεια. 

Ήταν μια συνέντευξη που, παρά τα εμπόδια που έχει βάλει φέτος στη διοργάνωση και γενικά στον αθλητισμό ο κορονοϊός, έβγαλε θετική διάθεση και αισιοδοξία για το μέλλον. Και αυτό χάρη στην παρουσία των νέων αθλητών του Μεσσηνιακού που γράφουν ήδη σημαντικές επιτυχίες. 

Ο Τάκης Στασινόπουλος σημείωσε ότι η ιστορία των Παπαφλεσσείων ξεκίνησε το 1956, ότι ως αθλητική διοργάνωση στίβου κατέκτησε διεθνές κύρος την περίοδο 1996-2014, ενώ διαβεβαίωσε ότι ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος είναι ο εγγυητής για την επιτυχημένη συνέχιση των αγώνων. Είπε ακόμη ότι με σύμπνοια, συνεργασία και οριοθέτηση στόχων τα Παπαφλέσσεια θα έχουν μεγάλο μέλλον. 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, τόνισε ότι παρά τον κορονοϊό τα Παπαφλέσσεια συνεχίζουν αδιάκοπα το ταξίδι τους στο χρόνο. Είπε με την ευκαιρία ότι η Καλαμάτα είναι ιδανική περιοχή για μαζικό και για αγωνιστικό αθλητισμό, ενώ υποστήριξε ότι οι αθλητικοί χώροι στην πόλη βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. 

Ο αντιπεριφερειάρχης, Στάθης Αναστασόπουλος, είπε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει οικονομικά διοργανώσεις όπως τα Παπαφλέσσεια, ενώ αναφερόμενος στον Μεσσηνιακό τόνισε ότι είναι από τους αρχαιότερους συλλόγους στη χώρα και έχει κρατήσει ζωντανό το αθλητικό ιδεώδες. 

Ο πρωταθλητής στα εμπόδια, Κώστας Δουβαλίδης, τόνισε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για τους αθλητές το γεγονός ότι πραγματοποιούνται αυτοί οι αγώνες αυτή την χρονική περίοδο του κορονοϊού και ευχαρίστησε θερμά τον Μεσσηνιακό και τους φορείς για το κάλεσμα προς τους αθλητές και τη φιλοξενία. 

Ο Δημήτρης Πουλόπουλος τόνισε ότι τα Παπαφλέσσεια είναι σταθερά μια άρτια αθλητική διοργάνωση και μια σπουδαία αθλητική εκδήλωση. Είπε ότι η φιλοσοφία του Μεσσηνιακού πάντα ήταν αυτοί οι αγώνες να αποτελούν ένα στίβο στον οποίο θα δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους όχι μόνο τα μεγάλα ονόματα του αθλητισμού αλλά και οι νεότεροι αθλητές της πόλης και γενικότερα της Πελοποννήσου και πως αυτό θα ισχύσει ακόμη περισσότερο φέτος, που λόγω του κορονοϊού δεν μπορούσαν να έρθουν πολλά μεγάλα ονόματα του στίβου. 

Ο Δημήτρης Πουλόπουλος εκτός από τις ευχαριστίες προς το Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια, είπε ότι ευχαριστίες αξίζουν και στο υφυπουργείο Αθλητισμού και τον υφυπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη. 

Τέλος είπε ότι φέτος τα Παπαφλέσσεια θα γίνουν με περίπου 130 αθλητές και με 12 διαφορετικά αγωνίσματα. 

Μετά τις τοποθετήσεις παρουσιάστηκε το μέλλον του αθλητισμού στην περιοχή μας, νέοι αθλητές του Μεσσηνιακού που έχουν ήδη καταγράψει διακρίσεις, όπως ο Νίκος Ζαχαρέας στο ύψος, η Ευγενία Διαμαντοπούλου, η Χριστιάννα Πλατανίτη, η Μαριλένα Φεράι, η Βασιλική Κουλιέρη στα 4Χ100, ο Βασίλης Τζανετάκης στο ακόντιο. 

Τέλος, προσφέρθηκαν στο δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, στον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο και στον πρωταθλητή Κώστα Δουβαλίδη αναμνηστικά δώρα του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου. 

Στ.Μ.