Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023 23:11

Σταμάτησε στα δοκάρια η Καλαμάτα 0-0 με Ο.Φ.Ι

Σταμάτησε στα δοκάρια η Καλαμάτα 0-0 με Ο.Φ.Ι

Η παράδοση που θέλει την Καλαμάτα να φεύγει αλώβητη από την Ιεράπετρα διατηρήθηκε και στη αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής, την Κυριακή, αφού το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δυο ομάδων, σε ένα καλό παιχνίδι, ανοιχτό, με φάσεις και δυνατές εκατέρωθεν άτυχες στιγμές. Σε ένα κατάμεστο «Βουζουνεράκειο» η «Μαύρη Θύελλα» παρέμεινε για τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς τρίποντο, υποχρεώνοντας παράλληλα τον Ο.Φ.Ι. στην πρώτη απώλεια βαθμών στην έδρα του, αφού οι «μελανόλευκοι» του Λασιθίου μετρούσαν 5 νίκες σε ισάριθμους εντός έδρας αγώνες. 

Παρά τις σημαντικές από τα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας απουσίες των Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Μαβινγκά, Μαρκόφκσι, η τοπική μας ομάδα ήταν μαχητική, άτυχη, αφού δυο φορές προσπάθειες παικτών της σταμάτησαν στο δοκάρι, φωνάζει για τη διαιτησία για μια φάση στο 77’ και εμφάνισε σημάδια βελτίωσης στην τακτική και στην αγωνιστική της φιλοσοφία.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με την απώλεια πέναλτι που απέκρουσε ο Ταΐρης, πρόσθεσαν μια ακόμα καλή εμφάνιση στο ενεργητικό τους, είχαν και αυτοί δοκάρι, συνέβαλαν στο να γίνει ένα ποιοτικό και ενδιαφέρον παιχνίδι, σταμάτησαν όμως το νικηφόρο σερί που έτρεχαν απέναντι σε έναν ποιοτικότερο αντίπαλο, αναγνωρίζοντας στην Καλαμάτα ότι ήταν η καλύτερη ομάδα που έχει περάσει φέτος από το «Βουζουνεράκειο». 

Το 0-0 σε γενικές γραμμές κρίνεται δίκαιη μοιρασιά, αφού στο δια ταύτα της αναμέτρησης κοντραρίστηκαν το νεανικό σύνολο των γηπεδούχων, με τρεξίματα, ρυθμό, πίεση, διάρκεια αλλά και απειρία και η «Μαύρη Θύελλα» με καλύτερες και εμπειρότερες μονάδες και λύσεις στην διαχείριση του αγώνα. Η Καλαμάτα μάλιστα φαίνεται να κέρδισε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι του με τα μελανόλευκα το πρόσφατο απόκτημά της, τον Αργεντίνο Λιποράσε, που ήταν στους διακριθέντες. Στα θετικά και το γεγονός ότι η τοπική μας ομάδα έπαιξε επιτέλους ανοιχτά και με επιθετικογενή φιλοσοφία σε εκτός έδρας ματς, κόντρα σε μια ομάδα που πραγματοποιεί εντυπωσιακή πορεία στο πρωτάθλημα διαθέτοντας μέχρι την 13η αγωνιστική τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του ομίλου. Η Καλαμάτα δεν δέχθηκε γκολ (ελέω και Ταΐρη), άντεξε στην πίεση που, κυρίως στο α’ μέρος, άσκησαν οι γηπεδούχοι, έβγαινε με πλάνο στην επίθεση και θα μπορούσε να είχε φύγει με ένα σημαντικό διπλό αν ήταν πιο τυχερή.

Ο Κακαλέτρης με το συνεργάτη του Γιώργο Πολυμενέα κράτησαν στον πάγκο Κωνσταντινόπουλο, Τάτο, Μπενίτεζ (τους έριξαν στη μάχη στο β΄ μέρος), φρεσκάροντας την ομάδα στο διάστημα της ύφεσης των γηπεδούχων προκειμένου η «Μαύρη Θύελλα» με περισσές δυνάμεις να πάρει τη νίκη και εμπιστεύτηκαν 4άδα μπροστά με Πασσά, Ρόβα, Βασιλόγιαννη, Αρναρέλη, που είχαν συνεχή κίνηση και πίεση ψηλά.

Στο  14΄ ο Πασσάς με δυνατό σουτ σημάδεψε το δοκάρι.

Στο 15΄ ο Ασίγκμπα (έπαιξε στη θέση του Λουπάνο δίπλα στον αρχηγό Παπατόλιο στο κέντρο της άμυνας) ρίχνει τον Καζάου εντός περιοχής, ο διαιτητής δίνει πέναλτι, το εκτέλεσε ο Στάμου για να αποκρούσει με εντυπωσιακό τρόπο ο Ταΐρης, διατηρώντας το 0-0.

Στο 18΄ μετά από ατομική ενέργεια ο Βουό βγάζει με κάθετη μπαλιά τετ τα τετ τον Μούλερ με τον Ταΐρη πλασάρει ο πρώτος και σώζει με τα πόδια ο δεύτερος.

Στο 21΄ ωραία ενέργεια Μηλιώτη από δεξιά, στρώνει στον Κατάλντι που σουτάρει δυνατά μόλις άουτ.

Στο 36΄ εντυπωσιακή τρίμπλα και σουτ στην κίνηση του Κατάλντι στο κάθετο δοκάρι και άουτ.

Στην επανάληψη η φάση του αγώνα για την Καλαμάτα στο 77΄, ένα απίστευτο δοκάρι, όταν μετά από κόρνερ Τάτου, κεφαλιά από το μισό μέτρο του Λιποράσε η μπάλα σταματάει στο δοκάρι, σκάει στο έδαφος, με τον παίκτη της Καλαμάτας και όσους ήταν κοντά στη φάση να διαμαρτύρονται έντονα ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Η «Μαύρη Θύελλα» λοιπόν... πέρασε από την Ιεράπετρα, παραμένει βέβαια χωρίς νίκη μετά το 3-0 επί του Ρουφ και χρειάζεται να βελτιώσει κι άλλο την εικόνα της και κυρίως να βρει ουσία και αποτελεσματικότητα, ενόψει και του επόμενου αγώνα της, του μεγάλου παιχνιδιού με την Κηφισιά στην Παραλία την Παρασκευή (τηλεοπτικά η αναμέτρηση) – υπό άλλες συνθήκες ίσως να ήταν από τα ντέρμπι τίτλου – όπου οι φίλαθλοί της ζητούν να δώσει μέσα στο γήπεδο... απαντήσεις...

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης(Αθηνών), Παναγιώτης/Γεώργιος Αραβίδης(Αθηνών), Μαρίνος Μαραθωνίτης(Αθηνών), 4ος Ιωάννης Στεργιώτης(Αθηνών).

ΟΦ Ιεράπετρας: Κυρίτσης, Καραγιάννης, Στάμου, Ίτσιος, Ντέτλερ, Τσορνομάζ, Κατάλντι, Μηλιώτης, Μούλερ (73′ λ.τ. Γκόμπερβιγιε), Βουό, Μπλανκ Καζάου.

Καλαμάτα: Ταΐρης, Μoζέρ, Παπατόλιος, Ασίγκμπα, Λιποράσε, Καραγκούνης (62′ Μπενίτεζ), Ματέους (82΄ Κωνσταντινόπουλος), Ρόβας, Βασιλόγιαννης (86′  Τριανταφυλλάκης), Αρναρέλλης (62′ Τάτος), Πασάς.

 

Πρόγραμμα και αποτελέσματα 13ης αγωνιστικής του Νοτίου Ομίλου

 

Παρασκευή 27/1

ΑΕΚ Β’ – Χανιά 0-1

 

Κυριακή 29/1

Ηρόδοτος – Παναχαϊκή 0-2

Κηφισιά – Επισκοπή 6-0

ΟΦ Ιεράπετρας – Καλαμάτα 0-0

Προοδευτική – Απόλλων Σμύρνης 0-3

 

Δευτέρα 30/1

Καλλιθέα – Ηλιούπολη (15:15)

ΠΑΟ Ρουφ – Αιγάλεω (14:45)

 

Ρεπό: Ολυμπιακός Β’

 

Βαθμολογία

  1. Κηφισιά 28 (10 ματς)

—————————–

  1. Απόλλων Σμύρνης 27 (12 ματς)
  2. Παναχαϊκή 27 (13 ματς)
  3. ΟΦ Ιεράπετρας 25 (12 ματς)
  4. Καλλιθέα 20 (9 ματς)
  5. Χανιά 20 (12 ματς)
  6. Καλαμάτα 19 (12 ματς)
  7. Ηλιούπολη 18 (11 ματς)
  8. Ολυμπιακός 14 (10 ματς)
  9. Αιγάλεω 12 (11 ματς)
  10. Προοδευτική 10 (12 ματς)

——————————

  1. ΑΕΚ Β’ 8 (11 ματς)
  2. Επισκοπή 2 (10 ματς)
  3. Ηρόδοτος 0 (10 ματς)
  4. ΠΑΟ Ρουφ 0 (11 ματς)

 

Επόμενη αγωνιστική (14η)

Παρασκευή 3/2

Καλαμάτα – Κηφισιά

 

Σάββατο 4/2

Επισκοπή – ΑΕΚ Β’

Παναχαϊκή – Ολυμπιακός Β’

 

Κυριακή 5/2

Αιγάλεω – Καλλιθέα

Ηλιούπολη – Προοδευτική

Χανιά – Ηρόδοτος

 

Δευτέρα 6/2

Απόλλων Σμύρνης – ΟΦ Ιεράπετρας



Ρεπό: ΠΑΟ Ρουφ