Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 02:00

Η Καλαμάτα του Γκεοργκιόσκι «αποκαλύπτεται» κόντρα στην Κηφισιά

Η Καλαμάτα του Γκεοργκιόσκι «αποκαλύπτεται» κόντρα στην Κηφισιά

 Του Γ. Τσετσέκου

Η «Μαύρη Θύελλα» φιλοδοξεί σήμερα να γίνει η πρώτη ομάδα που θα νικήσει το «τρένο» Κηφισιά. Οι «μελανόλευκοι» υποδέχονται το συγκρότημα των Βορείων προαστίων στις 15.15 στο γήπεδο της Παραλίας για την 14η αγωνιστική της Super-League 2, που σηματοδοτεί την επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά την αποχή των Π.Α.Ε. εξαιτίας της διαφωνίας με τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για το ύψος των χρημάτων που θα λάβουν από τη φορολόγηση του στοιχήματος. Μετά από ένα και πλέον μήνα αγωνιστικής ραστώνης επιστροφή στη δράση, με το πρωτάθλημα να αρχίζει από εκεί που σταμάτησε. Του προγράμματος δεσπόζει το ντέρμπι Καλαμάτα – Κηφισιά που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση των ομάδων μετά την αποχή, αλλά και να αποκαλυφθεί σε επίσημο πλέον παιχνίδι και μπροστά στο κοινό της η ομάδα του Ίλτσο Γκεοργκιόσκι που ανέλαβε επίσημα τα ηνία της στις 4 Φεβρουαρίου.

Το διάστημα που βρίσκεται στον πάγκο της «Μαύρης Θύελλας» ο τρίτος κατά σειρά φέτος προπονητής της, μετά τους Αναστόπουλο και τον υπηρεσιακό Νίκο Κακαλέτρη δεν είναι μεγάλο, είναι όμως ικανό και αρκετό για να φανούν τα πρώτα δείγματα γραφής της δουλειάς του και της αγωνιστικής του φιλοσοφίας. Η ομάδα πραγματοποίησε μίνι προετοιμασία και ο Γκεοργκιόσκι είχε το χρόνο που χρειάζεται για να μάθει πρόσωπα και πράγματα, να «ακτινογραφήσει» το ρόστερ της, στο οποίο να σημειώσουμε υπήρξαν προσθήκες (Λιποράσε, Δρούγας, Μπαξεβάνος, Πανουργιάς, Μπουλάρι, Ντιακιτέ), να δουλέψει με τους παίκτες του και να εφαρμόσει τα πλάνα που θέλει να «περάσει» στην ομάδα. Στο διάστημα της διακοπής δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην τακτική και τη φυσική κατάσταση με την παρουσία του νέου προπονητή να έχει θετικό αντίκτυπο και τους ποδοσφαιριστές να δείχνουν διάθεση και κίνητρο ώστε να παρουσιάσουν ένα διαφορετικό πρόσωπο στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Οι μέχρι τώρα πάντως εντυπώσεις είναι θετικότατες για το έργο του νέου τεχνικού, το επίπεδο της προπόνησής του, το ασκησιολόγιο που περιλαμβάνει το πρόγραμμά του, τις παρεμβάσεις του σε θέματα γενικότερης οργάνωσης και λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος και καταγράφεται αλλαγή κλίματος προς το καλύτερο στις τάξεις της ομάδας. που με ανεβασμένη ψυχολογία κι αισιοδοξία περιμένει τη σημερινή αναμέτρηση με την πρωτοπόρο Κηφισιά. Οι άνθρωποι της Π.Α.Ε. εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την επιλογή Γκεοργκιόσκι, απομένει να δούμε και τα αποτελέσματα, που κακά τα ψέματα αποτελούν τον «καθρέπτη» της δουλειάς και της προσφοράς του κάθε προπονητή. 

Η αποστολή πάντως του 51χρονου τεχνικού φαίνεται να είναι διπλή. Να εξαντλήσει τα περιθώρια που έχει φέτος η Καλαμάτα να πραγματοποιήσει την καλύτερη δυνατή πορεία και παράλληλα να περάσει από κόσκινο το υλικό της ενόψει της νέας χρονιάς και των πλάνων που θα τεθούν βάσει της δικής του, όπως πληροφορούμαστε, εισήγησης, αφού αυτό του έχει αναθέσει να κάνει το αφεντικό της ομάδας, Γιώργος Πρασσάς.

Το παιχνίδι κόντρα στην Κηφισιά είναι τηλεοπτικό, θα ξεκινήσει στις 15.15 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3. Δυστυχώς ορίστηκε Παρασκευή και η προσέλευση αναμένεται να μην είναι ανάλογη της σημασίας του και της αξίας που έχει για τη συνέχεια της τοπικής μας ομάδας, που θέλει διακαώς να αποδείξει στο υπόλοιπο της σεζόν, ότι μόνο άδικα δεν χαρακτηρίστηκε φαβορί για την άνοδο. Για την Κηφισιά έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά. Είναι ομάδα με έντονο παρασκήνιο, έχει τις ευλογίες του Μελισσανίδη που φαίνεται να κάνει κουμάντο – έστω και με οριακή πλειοψηφία - στην κατηγορία, όταν χρειάστηκε είχε την εύνοια, αλλά είναι και καλή ομάδα, που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, τρέχει, δημιουργεί φάσεις, σκοράρει (27 γκολ επίθεση με ένα μόνο γκολ παθητικό!!!) και έχει μόλις μια ισοπαλία σε 11 αγώνες. Το συγκρότημα του Γιώργου Πετράκη βρίσκεται από την αρχή σταθερά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας φτάσει τους 31 βαθμούς σε 11 αγώνες με την Καλαμάτα να είναι στην 7η θέση να έχει 19 βαθμούς σε 12 ματς, μια διαφορά δηλαδή 12 πόντων που οι «μελανόλευκοι» θέλουν να καλύψουν αρχής γενομένης από τη σημερινή αναμέτρηση που η νίκη είναι μονόδρομος για πολλούς και διάφορους λόγους.

Με όπλο την έδρα και «προίκα» τη βελτιωμένη εικόνα που έχει δείξει στα φιλικά με τον Γκεοργκιόσκι στον πάγκο της η «Μαύρη Θύελλα» στοχεύει σε ένα νέο ξεκίνημα 2 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρώτου γύρου. Η εξέλιξη του πρωταθλήματος όσον αφορά τη μάχη στην κορυφή, όπως εύστοχα έχει επισημάνει σε δηλώσεις του ο Σκοπιανός προπονητής, αναμφισβήτητα εξαρτάται από τη Κηφισιά, απομένουν ωστόσο δυο παιχνίδια κι ένας ολόκληρος γύρος, στα οποία η Καλαμάτα θα επιδιώξει να εξαντλήσει τα δικά της περιθώρια, στοχεύοντας αρχικά στη βελτίωση της αγωνιστικής της εικόνας. Με το νέο της προπονητή η «Μαύρη Θύελλα» έχει καταγράψει σε φιλικά παιχνίδια 1-1 με Ο.Σ.Φ.Π. Β’ στου Ρέντη, νίκη 2-0 με Απόλλωνα Σμύρνης και 0-0 με Ο.Σ.Φ.Π. Β’ στην Καλαμάτα. Ουσιαστικά σήμερα «αποκαλύπτεται» στο κοινό της σε επίσημο παιχνίδι. Και τί παιχνίδι...

H Kηφισιά θα παραταχθεί χωρίς προβλήματα και στόχο να φύγει αήττητη από την Παραλία, υπολογίζοντας ιδιαίτερα το παιχνίδι. Ο προπονητής της συμπεριέλαβε στην αποστολή τους: Αγριμάκη, Αναγνωστόπουλο, Βαφέας, Μπαρμπόσα, Ποζατζίδη, Παυλάκη, Σωτηράκο, Παναγιώτου, Προβυδάκης, Ζοζέφ Αντουάν Να, Πέιο, Παπασάββα, Πρίτσα, Μαντί Ταλάλ, Νοικοκυράκη, Γκίνη, Δημοσθενιάδη, Κουιρουκίδη, Ανδρέας Τεττέι, Νικολάς Αντερέγκεν, Καλλέργη.

Ο Κουιρικίδης έχει περάσει για ένα 6μηνο από την «Μαύρη Θύελλα» την πρώτη χρονιά Πρασσά στην ομάδα, επί Βούζα, ενώ τον βασικό κεντρικό αμυντικό Νίκο Βαφέα ήθελε το καλοκαίρι ο Αναστόπουλος για αντικαταστάτη του Τσελεπίδη, αλλά αυτός προτίμησε την Κηφισιά.  

Η «Μαύρη Θύελλα» έχει τις απουσίες της, αφού αποκλείστηκαν από τον Γκεοργκιόσκι οι τραυματίες Μπενίτεζ, Μαβινγκά, Μαρκόφσκι, ενώ εκτός πλάνων είναι ο Μπακαγιόκο. Αντίθετα, ξεπέρασαν το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι Μπαξεβάνος και Κωνσταντόπουλος και έτσι στην αποστολή μετέχουν οι: Δημήτρης Ταΐρης, Γιώργος Λαδάς, Γιόνας Μέντες, Μαρκ Ασίγκμπα, Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος, Μάρκος Μοζέρ, Νάτσο Λιποράσε, Χρήστος Δρούγας, Θανάσης Παπατόλιος, Ματέους Άλβες, Νίκος Μπαξεβάνος, Παντελής Πανουργιάς, Βασίλης Καραγκούνης, Βασίλης Τριανταφυλλάκης, Γιάννης Πασάς, Ανδρέας Τάτος, Χρήστος Ρόβας, Αλέξανδρος Αρναρέλλης, Ανδρέας Βασιλόγιαννης, Εμιλιάνο Μπουλάρι, Ντάνιελ Λούκαστιτς, Ντάνυ Λουπάνο.

Να σημειώσουμε τέλος πως το πρωτάθλημα, ήταν σε αναστολή από τις 20 Ιανουαρίου και η επανεκκίνησή του βρίσκει την SL2 με τον Πέτρο Μαρτσούκο στο προεδρικό θώκο, αλλά και με αγωνία στις ομάδες για το κατά πόσο θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις, που προκάλεσαν την παραίτηση του Λεωνίδα Λεουτσάκου.

Το ντέρμπι της Παραλίας «σφυρίζει» ο Ανδρέας Βλάχος από  την Ανατολική Αττική που έπαιξε την Καλαμάτα με την Ηλιούπολη πάλι εντός έδρας.

 

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής περιλαμβάνει τα παιχνίδια:

 

Παρασκευή 10 Μαρτίου – 15:15/ΕΡΤ3

Καλαμάτα-Κηφισιά

Διαιτητής: Βλάχος (Αν. Αττικής)

Βοηθοί: Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής), Διαμαντής (Λέσβου).

 

Σάββατο 11 Μαρτίου – 14:45

Επισκοπή-ΑΕΚ Β

Παναχαϊκή-Ολυμπιακός Β

 

Κυριακή 12 Μαρτίου – 14:45

Αιγάλεω-Athens Kallithea

Ηλιούπολη-Προοδευτική

Χανιά-Ηρόδοτος

 

Δευτέρα 13 Μαρτίου – 14:45

Απόλλων Σμύρνης-ΟΦ Ιεράπετρας.