Παρασκευή, 05 Μαϊος 2017 19:31

Άλμα του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θέατρου στη νέα του 40ετία!

Άλμα του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θέατρου στη νέα του 40ετία!

Ο «ΕΠΙΣΤΑΤΗΣ» ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ 
Με τον «Επιστάτη» του Χάρολντ Πίντερ, εγκαινιάζεται το Σάββατο η Μικρή Σκηνή του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θέτρου, στο υπόσκαφο κτίριο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, εκεί όπου το ΜΕΘ κάνει τις πρόβες του. Η Μικρή Σκηνή ήταν ένα όραμα χρόνων, δήλωσε στην KalamataJournal ο ιστορικός πρόεδρος του ΜΕΘ, Θεόδωρος Σινάνης. Σκοπός είναι να δοθεί η ευκαιρία στους νέους που αγαπούν το θέατρο να εκφραστούν ελεύθερα. Το ΜΕΘ, το ιστορικότερο θεατρικό σχήμα της Καλαμάτας, έρχεται με τη Μικρή Σκηνή να υποστηρίξει την πολιτιστική έκφραση αλλά και να βάλει το ορόσημο για την έναρξη της νέας 40ετίας του, έχοντας μόλις ξεπεράσει ένα «μπουρίνι», όπως το χαρακτήρισε ο Θεόδωρος Σινάνης αλλά και διαθέτοντας στη θέση του προέδρου «το πρόσωπο που το ΜΕΘ χρειαζόταν», τον Γιώργο Παντελόπουλο…

«Η Μικρή Σκηνή είναι κάτι που μας έλλειπε και κάτι που το είχαμε οραματιστεί πριν από χρόνια. Βρίσκεται στο θεατρικό μας χώρο, στο Πάρκο. Έχουμε κάνει μια αίθουσα που θα αρέσει, είναι άκρως θεατρική» σημείωσε ο ιστορικός πρόεδρος του ΜΕΘ, Θεόδωρος Σινάνης.
Όπως εξήγησε, «το όραμα της Μικρής Σκηνής είναι να δίνει την ευκαιρία σε αστεράκια που αρχίζουν να ανεβαίνουν στο στερέωμα του θεάτρου, να βρεθούν σε ένα θεατρικό χώρο, να εκφραστούν, να λειτουργήσουν ελεύθερα. Γιατί ο συγκεκριμένος χώρος προσφέρεται σε ανθρώπους για να λειτουργήσουν με τις δικές τους επιλογές και όχι με ανάθεση από εμάς».
Συνέχισε ο κ. Σινάνης για τη Μικρή Σκηνή τονίζοντας: «Έχουμε αποφασίσει να τη δίνουμε με αγάπη και αμέριστη βοήθεια και μακάρι τέτοια αστεράκια να ξεπηδήσουνε μέσα από το χώρο του ΜΕΘ αλλά και να γίνει παράδειγμα επάνω στη λογική ότι το ερασιτεχνικό θέατρο είναι χώρος προσφοράς, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και όλοι, διοίκηση-ηθοποιοί-συνεργάτες, βάζουμε το λιθαράκι μας χωρίς υλική αποζημίωση αλλά με την ηθική ανταμοιβή της αποδοχής από το κοινό».
Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο ο κ. Σινάνης ανέφερε: «Είμαστε σε μια ευτυχέστατη χρονική συγκυρία καθώς, με το λιθαράκι που βάλαμε διάφοροι, ξεπεράσαμε ένα μπουρίνι,  το οποίο δεν θα ήθελα να ονοματίσω. Πάντως το ξεπεράσαμε εντίμως, δικαιότατα και χωρίς να θίξουμε και αδικήσουμε κάποιον».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σημερινό πρόεδρο του ΜΕΘ, Γιώργο Παντελόπουλο, τονίζοντας: «Είμαι ευτυχέστατος για τον κ. Παντελόπουλο, που είναι ο πρόεδρός μας έπειτα από δική μου πρόταση. Έχει την ικανότητα και όλα τα στοιχεία εκείνα που μου δίνουν την πεποίθηση, την απόλυτη σιγουριά, ότι το ΜΕΘ έχει αυτό που χρειάζεται. Λυπάμαι βαθύτατα διότι κάποιοι, ουδεμίας πολιτιστικής αξίας, προσπάθησαν να τσαλακώσουν αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο. Έχει σπινθηροβόλα σκέψη, έχει πολλά να προσφέρει, έχει μυαλό και θέληση και είναι σαν εμένα, δεν σκέπτεται το προσωπικό κόστος και την προσωπική κούραση».
Σε ό,τι αφορά τα εγκαίνια της Μικρής Σκηνής, θα γίνουν το Σάββατο το βράδυ με την παρουσίαση της παράτασης «Επιστάτης», του Χάρολντ Πίντερ, σε σκηνοθεσία Βενετσάνου Μπαλόπουλου, για τον οποίο ο Θεόδωρος Σινάνης σημείωσε ότι «έχει τα εφόδια, έχει και την τρέλα που έχουμε και εμείς. Και αυτό είναι που μετράει».
Πρόσθεσε ότι «κατά τη γνώμη μου κάνουμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Και το ξεκίνημα πρέπει να είναι καλό, όχι μόνο να μην απογοητεύει αλλά να μας ενθαρρύνει μπροστά στο καινούργιο άλμα που ξεκινάμε να κάνουμε κλείνοντας τα 40 χρόνια του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου και μπαίνοντας σε μια καινούργια 40ετία με συγκεκριμένους μεγάλους στόχους και όνειρα».
Κλείνοντας ο Θεόδωρος Σινάνης προσκάλεσε «το κοινό να έρθει να μας βρει με ένα χαμόγελο και χωρίς να βάλει το χέρι στην τσέπη». Η παράσταση του Σαββάτου λοιπόν, η οποία θα επαναληφθεί και την Κυριακή, στις 9:30 το βράδυ, είναι με ελεύθερη είσοδο. Σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση και τις οικονομικές απαιτήσεις, ο ιστορικός πρόεδρος του ΜΕΘ σχολίασε ότι δεν υπάρχει ούτε η ελάχιστη οικονομική υποστήριξη από φορείς και σημείωσε ότι «αυτενεργούμε με τις συγκεκριμένες οικονομικές μας δυνατότητες. Όμως ο καλός καραβοκύρης στη φουρτούνα φαίνεται…».
Στ.Μ.