Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 13:01

"Ο Ελληνισμός του Πόντου" από τους AHEPA και τη "Ρωμανία"

"Ο Ελληνισμός του Πόντου" από τους AHEPA και τη "Ρωμανία"

ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 
Το Τμήμα των AHEPA Μεσσηνίας «Παπαφλέσσας» και η Ένωση Ποντίων Μεσσηνίας «Η Ρωμανία» έχουν διοργανώσει εκδήλωση για απόψε, Παρασκευή, με θέμα τον ελληνισμό του Πόντου και με ομιλητή τον μοναχό Μάξιο Ιβηρίτη από τη Μονή Ιβήρων στο Άγιον Όρος. Η εκδήλωση θα γίνει στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και θα ξεκινήσει στις 7:30…

MAXIOS.jpgΓια την παρουσίαση της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Τμήματος «Παπαφλέσσας» των AHEPA Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Μεσσηνίας, Νίκο Σαββίδη, σημείωσε: «Διανύουμε μια περίοδο έντονης κοινωνικής κρίσης, ως επακόλουθο της μεγάλης οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα μας τα τελευταία 8 χρόνια. Περισσότερο όμως διανύουμε μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης των αξιών μας, όπως η παράδοση, τα ήθη και έθιμα ακόμη και για την ιστορία του τόπου μας. Στο πλαίσιο των δράσεων μας στον τομέα της κοινωνικής ευθύνης διοργανώνουμε μια εκδήλωση σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Μεσσηνίας “Η Ρωμανία” με θέμα: Ο Ελληνισμός του Πόντου. Ομιλητής θα είναι ο Γέροντας Μοναχός Μάξιος Ιβηρίτης από την Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του εργατικού κέντρου Καλαμάτας στις 19.30. Ο Γέροντας έχει διατελέσει Πρωτοεπιστάτης του Αγίου Όρους την περίοδο 2012 - 2013 και έχει πλούσιο συγγραφικό υλικό με ιστορικό και θρησκευτικό περιεχόμενο».

Ο κ. Μαντάς σημείωσε ακόμη ότι ο μοναχός κατά την παραμονή του στην Καλαμάτα επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, τη Μονή Βουλκάνου, τη Μονή της Δήμιοβας και την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Σαββίδης από την Ένωση Ποντίων ευχαρίστησε το τμήμα της ΑΧΕΠΑ Μεσσηνίας για την πρωτοβουλία και κάλεσε τους καταγόμενους από τον  Πόντο Μεσσήνιους να προσέλθουν στην εκδήλωση, η οποία είπε ότι θα αποτελέσει την αφετηρία νέων δράσεων και επικοινωνίας μεταξύ των μελών της ένωσης. Εξήρε τις δράσεις που έχουν ως στόχο την ανάδειξη της ιστορίας του τόπου και ευχήθηκε αντίστοιχες δράσεις να πολλαπλασιαστούν στο μέλλον.