Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 14:37

Εκατό χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση: Ο δρόμος χαράχτηκε

Εκατό χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση: Ο δρόμος χαράχτηκε

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
«Η ιστορία δεν τελείωσε, έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη, κόκκινη από ζωή!», τόνισε ο Τάσος Αντωνίου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, από την Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του κόμματος, στην Καλαμάτα, για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση…


Το αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας σχεδόν γέμισε από μέλη και φίλους του ΚΚΕ, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε και ντοκιμαντέρ για την Οκτωβριανή Επανάσταση με ντοκουμέντα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Επίσης λειτούργησε έκθεση αφιέρωμα για τις κατακτήσεις της Σοσιαλιστικής Οικοδόμησης, ενώ λειτούργησε και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, πάντα με θέμα τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση.
Ο Τάσος Αντωνίου στην ομιλία του υπογράμμισε τη βεβαιότητά του ότι ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον της ανθρωπότητας απέναντι στη βαρβαρότητα και την αδικία του καπιταλισμού. Σημείωσε ότι ο δρόμος για την επικράτηση του σοσιαλισμού ξεκίνησε να ανοίγει με τη Γαλλική Κομμούνα, ενώ χαράχτηκε με την Οκτωβριανή Επανάσταση. Το στέλεχος του κομμουνιστικού κόμματος κάλεσε τους εργαζόμενους να πλαισιώσουν με τον αγώνα και την πάλη τους την προσπάθεια του ΚΚΕ για την επικράτηση του σοσιαλισμού.
Όπως τόνισε, το ΚΚΕ πάντα πορεύεται στο δρόμο που χάραξαν οι νικητές Μπολσεβίκοι, οι οποίοι σημείωσε ότι έδρασαν με όλες τις μορφές, έχοντας στην πράξη και όχι στις διακηρύξεις επαναστατική στρατηγική.
Αναφερόμενος στους λόγους της ανατροπής του σοσιαλισμού στη Σοβιετική Ένωση ο Τάσος Αντωνίου αναγνώρισε ότι από ένα σημείο και μετά έγιναν λάθη, επιχειρήθηκε μια σύνδεση του σοσιαλισμού με την αγορά. Υπογράμμισε ωστόσο ότι «εμείς δεν πετάμε το μωρό μαζί με τα απόνερα» και επέμεινε ότι ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον της ανθρωπότητας, για την παύση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τη νεολαία να δουν τη Σοσιαλιστική Οικοδόμηση πίσω από τη διαστρέβλωση και τη συκοφαντία, την οποία επιχειρούν οι καπιταλιστές από το φόβο τους γι’ αυτή.
Στ.Μ.