Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 18:55

Πιο πλούσιο και ποιοτικό το πρόγραμμα εκδηλώσεων φέτος τα Χριστούγεννα στην Καλαμάτα

Πιο πλούσιο και ποιοτικό το πρόγραμμα εκδηλώσεων φέτος τα Χριστούγεννα στην Καλαμάτα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
Πιο πλούσιο και αναβαθμισμένο είναι το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων για την περίοδο των Χριστουγέννων, σε ό,τι αφορά το Δήμο Καλαμάτας. Το Δημοτικό Ωδείο ετοιμάζει δύο ξεχωριστές συναυλίες, στις 16 και 22 Δεκέμβρη, οι οποίες σκοπό έχουν και την έλξη επισκεπτών για ολιγοήμερες διακοπές στην Καλαμάτα από άλλες περιοχές της χώρας, ιδιαίτερα την Αθήνα, δεδομένου ότι ταξιδιωτικά γραφεία της πρωτεύουσας έχουν από καιρό ζητήσει ενημέρωση για το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ώστε να οργανώσουν εκδρομές στην πόλη…

Για το ενδιαφέρον των ταξιδιωτικών γραφείων μίλησε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης. Όπως σημείωσε, με αφορμή και αυτό το ενδιαφέρον το Δημοτικό Ωδείο έχει ετοιμάζει μια σημαντική συναυλία στις 16 Δεκέμβρη, ημέρα Σάββατο, στο Πνευματικό Κέντρο, με τον διεθνούς φήμης σολίστα κιθάρας Κώστα Κοτσιώλη και το Κουαρτέτο Εγχόρδων L’ Anima και με τίτλο «Από τον Vivaldi στους Beatles». Ο κ. Γυφτάκης υπογράμμισε ότι είναι εξαιρετική τιμή και τύχη για την Καλαμάτα το ότι θα δώσει συναυλία στην πόλη ο Κώστας Κοτσιώλης, δεδομένου ότι το πρόγραμμα των συναυλιών και άλλων καλλιτεχνικών υποχρεώσεών του στο εξωτερικό είναι τόσο πολύ βαρύ μέχρι την Άνοιξη του 2018 ώστε δεν μπορεί να είναι στην Ελλάδα περισσότερες από ελάχιστες ημέρες. Το εισιτήριο της συγκεκριμένης συναυλίας θα είναι 5 ευρώ.

Επίσης ο κ. Γυφτάκης ανακοίνωσε ότι στις 22 Δεκέμβρη, ημέρα Παρασκευή, θα γίνει άλλη μια σημαντική συναυλία, από το Κουιντέτο Πνευστών Αίολος, το οποίο συνεργάζεται με καταξιωμένους σολίστ πνευστών οργάνων, με τη συμμετοχή του φωνητικού συνόλου Μελίφωνο.

Κατά τα άλλα, η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη σχολή των καλλιτεχνικών σχολών της Φάρις θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκέμβρη, ενώ οργανώνονται το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στις αρχές Δεκέμβρη, το πρόγραμμα της Δημοτικής Φιλαρμονικής, οι εκδηλώσεις των φορέων και συλλόγων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου και φυσικά οι εκδηλώσεις στα χωριά του Δήμου.
Στ.Μ.