Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 18:57

“Χορευτικό υπερθέαμα” υπόσχεται το “2nd Kalamata Dance Cup –Beyond The Limits”

Παύλος Κρανιώτης, Παυλίνα Μουστάκα, Νίνα Δράκου, Γιώτα Τσίγκου, Χρήστος Κέης Παύλος Κρανιώτης, Παυλίνα Μουστάκα, Νίνα Δράκου, Γιώτα Τσίγκου, Χρήστος Κέης

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΤΕΝΤΑ 
Περίπου 1.200 χορευτές και συνοδοί από οχτώ χώρες, 1.300 χορευτικές παραστάσεις, 45 χορευτικοί σύλλογοι από την Ελλάδα, οχτώ χορευτικοί σύλλογοι από το εξωτερικό, 245 διαφορετικές κατηγορίες χορού, 34 καταξιωμένοι κριτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτά είναι μερικά από τα εντυπωσιακά αριθμητικά στοιχεία του “2nd Kalamata Dance Cup –Beyond The Limits”, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Η υπεύθυνη της διοργάνωσης Νίνα Δράκου, σε συνέντευξη Τύπου, περιέγραψε αυτό που θα συμβεί το Σάββατο στην Τέντα -την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις και σεμινάρια στο Πνευματικό Κέντρο- ως “χορευτικό υπερθέαμα” από “εκθαμβωτικά ζευγάρια” χορευτών, χορευτικές ομάδες και σόλο. Στην διοργάνωση περιλαμβάνεται και η τελετή “Gala”, το βράδυ του Σαββάτου στην Τέντα, που θα ξεκινήσει με τη χορευτική παράσταση “Φτου ξελευτερία”, από τη χορευτική ομάδα “Ρόδι/Ρόδα”, της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών “Πόρτα Ανοιχτή”...

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε στο ξενοδοχείο “Elysian Luxury Hotel & Spa”, που είναι ο χρυσός χορηγός της διοργάνωσης, όπου μίλησαν επίσης οι εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, που υποστηρικτές του “2nd Kalamata Dance Cup –Beyond The Limits”, αντιδήμαρχος Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη και αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Παύλος Κρανιώτης. 

Το “2nd Kalamata Dance Cup –Beyond The Limits” θα ξεκινήσει, σημείωσε η κ. Δράκου, που εκπροσωπεί τον φορέα διοργάνωσης, ο οποίος είναι ο Σύλλογος Dance Challenge, στις οχτώ το πρωί του Σαββάτου στο προπονητήριο της Τέντας. Από την Ελλάδα, ανέφερε, θα λάβουν μέρος 45 σύλλογοι – σχολές  από διάφορες πόλεις, από την Καλαμάτα, από Αθήνα, Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πύργο, Αμαλιάδα, Κρέστενα, Τρίπολη, Κόρινθο, Μεσολόγγι, Άργος, Σπάρτη, Γύθειο, Ζάκυνθο. Από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από Κύπρο, Βουλγαρία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ρουμανία και Ιταλία θα έρθουν οχτώ χορευτικοί σύλλογοι. 

“Οι δικοί μας ταλαντούχοι χορευτές της πόλης μας, του Νομού μας, κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι πρωταθλητές χορού και εκπρόσωποι της Διεθνούς χορευτικής κοινότητας αναδεικνύουν το έργο τους σε όλους τους δημότες της πόλης και τους φιλότεχνους επισκέπτες της και συναγωνίζονται με ευγενή άμιλλα για την διεκδίκηση του Κυπέλλου Καλαμάτας”, είπε η κ. Δράκου. 

Η τελετή Gala, πάντα στην Τέντα, είπε επίσης η κ. Δράκου, θα ξεκινήσει στις οχτώ το βράδυ του Σαββάτου: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την συνεργασία μας με τον σημαντικό κοινωνικό φορέα την Εταιρία Προστασίας Σπαστικών ‘Πόρτα Ανοιχτή’ από την Αθήνα ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο που θα ανοίξει με τιμή την αυλαία μας στην Τελετή Gala. Aξίζει όλοι να παραβρεθούμε, να θαυμάσουμε και να χειροκροτήσουμε την προσκεκλημένη μας χορευτική ομάδα ‘Ρόδι/Ρόδα των 20 ατόμων με και χωρίς αναπηρία στην χορευτική παράσταση ‘Φτου ξελευτερία’ να μας μεταφέρουν κοινωνικό μήνυμα, πως η τέχνη δεν κάνει διακρίσεις καθότι απευθύνεται σε όλα τα μέλη της κοινωνίας μας που είναι ισότιμα και ισοδύναμα. Ακολουθεί η Φιλαρμονική του Δήμου Δυτικής Μάνης για έναρξη και καλωσόρισμα όλων των επισκεπτών του χορού στην πόλη μας, με ειδική παρέλαση των χορευτών και τελετή παρουσίασης των Διεθνών Κριτών. Έπεται το διαγωνιστικό μέρος της τελετής μας με τα ‘Professional’ εκθαμβωτικά ζευγάρια, ομάδες και σόλο αθλητικού χορού (DanceSport) που θα μας απογειώσουν σε επαγγελματικό επίπεδο χορού, προσφέροντας ένα υπερθέαμα για όλους, μικρούς-μεγάλους! Στη φετινή διοργάνωση έχει ανέβει ο πήχης ψηλότερα και ο συναγωνισμός έχει χτυπήσει κόκκινο με την παρουσία επαγγελματιών χορευτών, παγκόσμιων και ευρωπαϊκών πρωταθλητών χορού από  8 χώρες συμμετοχής γι’ αυτό και φυλάμε ένα επίσης ζεστό χειροκρότημα για τους τελικούς που θα ακολουθήσουν! Οι καλύτεροι της ημέρας θα μας μεταδώσουν ατμόσφαιρα αίγλης με τεχνική έμπνευσης, ρυθμού, ζωντάνιας και λάμψης αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι ο χορός είναι το ανώτερο είδος αθλητισμού. Υπόσχονται να μας μεταδώσουν όλη την glamorous ενέργεια των Professional Champions celebrities και την αίγλη που προσδίδουν όλοι οι αστέρες του χορού όταν βρίσκονται στο καλλιτεχνικό διαγωνιστικό χώρο. Η βραδιά θα κλείσει με τις Απονομές των επιτυχόντων, που θα συνοδευτούν από βραβεύσεις και δώρα!”. 

Τέλος η κ. Δράκου επισήμανε ότι η είσοδος θα γίνεται με ειδικό βραχιόλι εισόδου και μέρος των εσόδων από το κουπόνι ενίσχυσης του Συλλόγου, θα διατεθεί για τις ανάγκες της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή». Για τους μαθητές δημοτικού και τα Α.Μ.Ε.Α η είσοδος είναι δωρεάν. 

Η αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη, τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει τη διοργάνωση, την οποία περιέγραψε ως καλλιτεχνικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και αθλητικό γεγονός, το οποίο επίσης προβάλλει το τουριστικό προϊόν της περιοχής. 

Ανάλογη τοποθέτηση έκανε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Παύλος Κρανιώτης, ενώ επαίνεσε τους διοργανωτές για την προσπάθειές τους η εκπρόσωπος της ιδιοκτησίας του “Elysian Luxury Hotel & Spa”, Παυλίνα Μουστάκα. 

Επίσης ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην Καλαμάτα, Χρήστος Κέης, ανακοίνωσε ότι εθελοντές της ομάδας, εξειδικευμένοι στην αντιμετώπιση περιστατικών σε μεγάλες εκδηλώσεις, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. 

Η γραμματέας του Συλλόγου Συλλόγου Dance Challenge, Γιώτα Τσίγκου, διάβασε μήνυμα της προέδρου της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών “Πόρτα Ανοιχτή” Δάφνης Οικονόμου, ενώ η Νίνα Δράκου διάβασε μήνυμα του υφυπουργού Τουρισμού, Μάνου Κόνσολα, δεδομένου ότι το υπουργείο έχει θέσει τη διοργάνωση υπό την αιγίδα και υποστήριξή του. 

Στ.Μ.