Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 17:14

Γιορτή για τα 94 χρόνια του θα κάνει τη Δευτέρα το ΚΚΕ στην Καλαμάτα

Γιορτή για τα 94 χρόνια του θα κάνει τη Δευτέρα το ΚΚΕ στην Καλαμάτα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πρόσκληση στη γιορτή που θα γίνει τη Δευτέρα στην Καλαμάτα για τα 94 χρόνια του ΚΚΕ, απεύθυνε ο γραμματέας της Ν.Ε. του κόμματος, Δημήτρης Οικονομάκος, σε όσους πιστεύουν σε ένα άλλο σύστημα εξουσίας, που καταργεί τα μονοπώλια και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η γιορτή θα γίνει στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, στις 7.00 το απόγευμα. Θα συμμετέχουν ερασιτέχνες μουσικοί και ηθοποιοί και το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια, θεατρικά σκετς, ποιήματα κ.λπ.
Αύριο θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η κεντρική γιορτή του ΚΚΕ, στην οποία θα λάβουν μέρος πολλοί σημαντικοί καλλιτέχνες.
«Καλούμε ιδιαίτερα τους οπαδούς και τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, τους αριστερούς - αριστερές, τους προοδευτικούς ανθρώπους, όσους πέρασαν από τις γραμμές του κόμματος και της ΚΝΕ και συνέβαλλαν στη δράση του και βλέπουν με θετικό μάτι την παρουσία του ΚΚΕ, να έρθουν στην εκδήλωση παρά τις ενστάσεις τους ή τις όποιες διαφωνίες τους», τόνισε ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΚΕ στη Μεσσηνία, Δημήτρης Οικονομάκος, προσθέτοντας: «Σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση, με πολιτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο, έχει θέση κάθε νέος και νέα, κάθε εργαζόμενος, κάθε προοδευτικός άνθρωπος που θέλει να γνωρίσει την αλήθεια για την ιστορία και τους αγώνες του ΚΚΕ. Τα συμπεράσματα και τα διδάγματα που απορρέουν από τη διεξαγωγή της ταξικής πάλης και αποτελούν σήμερα χρήσιμα όπλα στην πάλη της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για να απαλλαγούν από την εξαθλίωση και την ανασφάλεια. Για να κατακτήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους σπάζοντας τα δεσμά της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών ενώσεων, των μονοπωλίων, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης».
Αναφερόμενος ο κ. Οικονομάκος στην ιστορική διαδρομή και προσφορά του ΚΚΕ αλλά και στην αποστολή του για το σήμερα, σημείωσε: «Το ΚΚΕ βρέθηκε πάντα και ιδιαίτερα σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο των μηχανισμών του καπιταλιστικού συστήματος, που χρησιμοποιεί πολλά από τα μέσα που διαθέτει εναντίον του Κόμματός μας, τις συκοφαντίες, την ιδεολογική τρομοκρατία, τις εφεδρείες του, την εξαγορά, είτε για να το διαλύσει και εξαφανίσει, είτε για να το ενσωματώσει στο καπιταλιστικό σύστημα. Στόχος είναι να παγιδεύσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα, για να αφοπλιστεί ο λαός, να πληρώνει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού που έχει σαπίσει.
Δίπλα στο ΚΚΕ πρέπει να σταθεί σήμερα κάθε συνειδητός εργαζόμενος, κάθε νέος και νέα που θέλει να υπάρξει ριζική ανατροπή και όχι εναλλαγή κυβέρνησης,  κάθε προοδευτικός άνθρωπος που κατανοεί ότι χωρίς ισχυρό ΚΚΕ δεν μπορεί να αναπτυχθεί η ταξική πάλη, να ανασυνταχθεί η εργατική τάξη, να αντεπιτεθεί και να νικήσει. Το ΚΚΕ είναι η δύναμη που μπορεί με τη στρατηγική του, την πρότασή διεξόδου του, με την καθημερινή και επίμονη δράση του στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές συνοικίες να κάνει πραγματικότητα την εργατική - λαϊκή χειραφέτηση, την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, τη λαϊκή συμμαχία. Για να μην υποταχτεί ο λαός στη βάρβαρη πολιτική των μονοπωλίων, να μην παγιδευτεί και εγκλωβιστεί στις δήθεν φιλολαϊκές λύσεις εντός της ΕΕ, χωρίς να θιχτούν τα μονοπώλια και η καπιταλιστική ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία.

Στην πρώτη γραμμή των ταξικών αγώνων
Το ΚΚΕ σ' όλη την ιστορική του διαδρομή έδωσε και δίνει όλες του τις δυνάμεις, με συνέπεια αποφασιστικότητα, μαχητικά, πληρώνοντας ακόμη και με το αίμα και τη ζωή των στελεχών και των μελών του, για να ζήσει ο λαός μας καλύτερες μέρες. Η σφραγίδα του βρίσκεται ανεξίτηλη στις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, σ' όλη την πορεία του λαϊκού κινήματος, έτσι ώστε η νεότερη Ιστορία της Ελλάδας να είναι συνυφασμένη με τη δράση του ΚΚΕ.
Αντιτάχθηκε σθεναρά σ' όλες τις επιθέσεις και την τρομοκρατία του κεφαλαίου ακόμη κι αν αυτό σήμαινε διώξεις, φυλακίσεις, εξορίες, δολοφονίες και εκτελέσεις στελεχών του. Το 8ωρο, το 7ωρο, η Κοινωνική Ασφάλιση, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τα μέτρα προστασίας των ανέργων, η πάλη για την ισοτιμία των γυναικών, για τα δικαιώματα της νεολαίας στη μόρφωση, τη δουλειά, την ψυχαγωγία, τον αθλητισμό, η δημόσια δωρεάν Παιδεία, η Υγεία αποτελούσαν και συνεχίζουν να αποτελούν,  το περιεχόμενο της ασίγαστης πάλης του ΚΚΕ, που έδενε πάντα αυτόν τον αγώνα με την πάλη για το σοσιαλισμό. Αντιπάλεψε και αντιπαλεύει τη συμμετοχή της χώρας στην ιμπεριαλιστική δράση, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΟΚ τη σημερινή ΕΕ, που αποτελούν οργανισμούς στραγγαλισμού του λαού.
Μα πάνω απ' όλα, το Κόμμα μας πρωτοστάτησε σ' όλες τις μεγάλες στιγμές της Ιστορίας του λαού μας, σ' αυτές που η άρχουσα τάξη έβαζε πάνω απ' όλα τα συμφέροντά της. Το ΚΚΕ, χωρίς να υπολογίζει κόπους και θυσίες, έγραψε τις πιο ηρωικές παραδόσεις, παρακαταθήκη για το σήμερα.

Κρίση και διέξοδος
Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί το ΚΚΕ μέχρι σήμερα, που το σημαντικότερο στοιχείο των εξελίξεων είναι η οικονομική κρίση που εκδηλώνεται ευρύτερα στον καπιταλιστικό κόσμο. Η κρίση ανέδειξε, ακόμη πιο ανάγλυφα, τον ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου», ανέδειξε όμως και πιο ξεκάθαρα ότι στο πλαίσιο της πολιτικής διαχείρισης της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης υπάρχει διαπάλη ανάμεσα στα δύο διαφορετικά μείγματα πολιτικής και στη χώρα μας, ανάμεσα στην κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι παραπάνω πολιτικές δεν πρόκειται να φέρουν βελτίωση στη θέση του λαού στην Ελλάδα. Διέξοδος από την κρίση σε όφελος της εργατικής τάξης, των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων μπορεί να έρθει μόνο με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, που απαιτεί λαϊκή εξουσία και οικονομία.
Σήμερα, στη χώρα μας, υπάρχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για μια ριζικά διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, η οποία μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών που συνεχώς διευρύνονται. Βασικό χαρακτηριστικό της λαϊκής οικονομίας είναι η μετατροπή της ιδιοκτησίας του μεγάλου κεφαλαίου σε κοινωνική κρατική ιδιοκτησία. Σε αυτήν τη γραμμή ρήξης και ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, πρέπει να ανασυνταχθεί και να βαδίσει το λαϊκό κίνημα, για να βάλει τη σφραγίδα του την κατάλληλη στιγμή. Στο σοσιαλισμό, ο πλούτος θα ανήκει στο λαό, θα εντάσσεται στην ανάπτυξη της οικονομίας σε όφελός του».