Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 10:36

Το Φαρμακείο εξελίσσεται - Συνέδριο των φαρμακοποιών της Πελοποννήσου στην Καλαμάτα

Νίκος Ματθιόπουλος, Σωτήρης Αργυρόπουλος, Παύλος Μπουζιάνης, Πηνελόπη Γουρδέα Νίκος Ματθιόπουλος, Σωτήρης Αργυρόπουλος, Παύλος Μπουζιάνης, Πηνελόπη Γουρδέα

“ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ”  
Το φαρμακείο εξελίσσεται, ο ρόλος του αναβαθμίζεται, οι φαρμακοποιοί παρέχουν νέες υπηρεσίες που συνδέονται με την πρωτοβάθμια φρονίδα υγείας. Για όλα αυτά τα θέματα οι φαρμακοποιοί θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες, συναδέλφους τους, γιατρούς και συμβούλους, στο 2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Πελοποννήσου, που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα το Σάββατο και την Κυριακή 24 και 25 Σεπτέμβρη, από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας. Το θέμα του συνεδρίου είναι “Καινοτόμες Υπηρεσίες στο Σύγχρονο Φαρμακείο”...

Το πρόγραμμα του συνεδρίου παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σωτήρης Αργυρόπουλος, ο αντιπρόεδρος Παύλος Μπουζιάνης, ο γραμματέας Νίκος Ματθιόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. Πηνελόπη Γουρδέα.

Το συνέδριο, σημείωσε ο πρόεδρος κ. Αργυρόπουλος, θα πραγματοποιηθεί στο “Elite” και η εναρκτήρια ομιλία θα γίνει από την καθηγήτρια φαρμακογνωσίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιωάννα Χήνου, με θέμα “Γυρίσαμε πάλι στο Φθινόπωρο. Γ. Σεφέρης-/στο φαρμακείο”. Η είσοδος για την εναρκτήρια ομιλία θα είναι ελεύθερη με την τήρηση των μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό. Ο κ. Αργυρόπουλος ανέφερε ότι στο συνέδριο θα γίνουν εισηγήσεις από σημαντικούς καθηγητές πανεπιστημίων, φαρμακοποιούς και εκπροσώπους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, όπως ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος, Απόστολος Βαλτάς και Σεραφείμ Ζήκας αντίστοιχα. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου τόνισε ότι ιδιαίτερα με την πανδημία τα φαρμακεία έχουν μπει στην πρώτη γραμμή της πρωτοβάθμιας υγείας, αποτελούν συμβούλους των ασθενών και γι’ αυτό είναι σημαντικό για τους φαρμακοποιούς να παρακολουθήσουν το συνέδριο. 

Ο αντιπρόεδρος κ. Μπουζιάνης πρόσθεσε ότι εκτός από τους φαρμακοποιούς είναι σημαντικό να παρακολουθήσουν το συνέδριο και οι βοηθοί τους και μάλιστα στο πρόγραμμα της Κυριακής υπάρχουν εισηγήσεις για τους βοηθούς των φαρμακείων. Ακόμη ο κ. Μπουζιάνης σημείωσε ότι το φαρμακείο μετεξελίσσεται και από απλός σύμβουλος και πάροχος του φαρμάκου του ανατίθεται και η παροχή υπηρεσιών, όπως του εμβολιασμού. Ανέφερε λοιπόν και ο ίδιος ότι στο συνέδριο θα γίνουν εισηγήσεις για αυτά τα θέματα και είναι σημαντικό να τις παρακολουθήσουν οι συνάδελφοί του.

Ο γραμματέας κ. Ματθιόπουλος είπε ότι το συνέδριο θα γίνει με υβριδικό τρόπο, ώστε να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν και όσοι λόγω της πανδημίας δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Καλαμάτα. Θα γίνει λοιπόν με τη φυσική παρουσία φαρμακοποιών αλλά και με live streaming από το διαδίκτυο. 

Τέλος το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, κ. Γουρδέα, πρόσθεσε ότι όσοι παρακολουθήσουν το συνέδριο θα πάρουν βεβαίωση μοριοδότησης του Ινστιτούτου Δια Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών. 

Σημειώνεται ότι το συνέδριο έχει την έγκριση του ΕΟΦ, τη θετική αξιολόγηση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας και την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. 

Στ.Μ.