Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 18:21

Ο εικαστικός Βασίλης Καριζώνης στην έκθεση γλυπτικής στο Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας

Ο εικαστικός Βασίλης Καριζώνης στην έκθεση γλυπτικής στο Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας

Του Θανάση Παντέ 
Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο εικαστικός Βασίλης Καριζώνης, προερχόμενος από την Καλαμάτα, λαμβάνει μέρος στην Έκθεση Γλυπτικής που διοργανώνει το Ελληνικό Εικαστικό Επιμελητήριο στον αίθριο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου της Αθήνας και μάλιστα με δύο έργα τα οποία διακρίνονται για την ευρηματική όσο και αφαιρετική τους απλότητα, στοιχεία άλλωστε που χαρακτηρίζουν τον δημιουργό τους τα τελευταία χρόνια. 

Σε μια ώριμη στιγμή της καλλιτεχνικής του διαδρομής ο Βασίλης Καριζώνης εμπλουτίζει συνεχώς τα δημιουργήματά του με στοχαστική διάθεση εκθέτοντας προβληματισμούς που έχουν στο κέντρο τους τον άνθρωπο και τις αγωνίες του. 

Είναι γεγονός πως ο Βασίλης Καριζώνης ως δημιουργός δεν επαναπαύεται στις ευκολίες που έχει ήδη κατακτήσει με το έργο του και παραμένει καλλιτεχνικά ανήσυχος αναζητώντας συνεχώς νέους τρόπους έκφρασης, ανεβάζοντας παράλληλα τον πήχη των απαιτήσεων και θέτοντας νέους καλλιτεχνικούς στόχους. 

Είναι βέβαιο πως και η συνέχεια της δημιουργικής του διάθεσης θα φέρει νέα ενδιαφέροντα έργα. 

Η έκθεση λειτουργεί στον αύλειο χώρο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22 Αθήνα Συμμετέχουν 93 καλλιτέχνες μέλη του Εικαστικού Επιμελητηρίου. Η έκθεση ξεκίνησε 16 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 17 Οκτωβρίου 2021. Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή 08:00-20:00 Τρίτη 13:00-20:00 Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Τα έργα με τα οποία συμμετέχει ο Βασίλης Καριζώνης είναι: 

1) Ο γρίφος του άπειρου χώρου-2021   50Χ70Χ50cm-MDF, πλαστικά και ακρυλικά χρώματα    

2) Das Model-2019   36Χ150Χ24cm-Γύψος, MDF, πλαστικά και ακρυλικά χρώματα.