Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2024 20:26

Οι προσεχείς παραστάσεις του «Θεού της Σφαγής» με τον Γιώργο Κιμούλη και του «Κεραμιδοτρέχαλου»

Ο Γιώργος Κιμούλης στην παράσταση "Ο Θεός της Σφαγής" Ο Γιώργος Κιμούλης στην παράσταση "Ο Θεός της Σφαγής"

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, 7 και 8 Ιανουαρίου, συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου «Ο Θεός της Σφαγής», της Γιασμίνα Ρεζά, το οποίο έχει διασκευάσει και σκηνοθετήσει ο Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος επίσης παίζει μαζί με την Αναστασία Κατσιβανάκη, την Ισιδώρα Μπουζιούρη και τον Βασίλη Πουλάκο. Η παιδική παράσταση «Ο Κεραμιδοτρέχαλος», της Άλκης Ζέη, σε σκηνοθεσία Βαλεντίνας Παπδημητράκη, έργο στο οποίο παίζουν οι Άρης Τσαμπαλίκας, Εύη Γιαννακοπούλου, Νεκτάριος Παπαλεξίου και Τάσος Τσώνης, θα παρουσιαστεί την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, στις 11.30 το πρωί.

 

Οι παραστάσεις γίνονται στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, επειδή στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες πλήρους ανακαίνισης. Η κωμωδία «Ο Θεός της Σφαγής» ξεκινά στις 8.30 το βράδυ.

Εν τω μεταξύ, το ΔΗΠΕΘΕ με ανακοίνωσή του μιλάει για τιμητική διάκριση, αναφερόμενος σε πολιτιστική ιστοσελίδα που της Θεσσαλονίκης, που έκρινε τη συμπαραγωγή «Βουντή» ως μια από τις δέκα καλύτερες παραστάσεις που παρουσιάστηκαν το 2023 στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας…

Πιο συγκεκριμένα το ΔΗΠΕΘΕ ανακοίνωσε: «Το έργο “Βουντή” της Αργυρούς Μαργαρίτη με τη Χρυσάνθη Δούζη σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μαργαρίτη, μουσική Γιώργου Ανδρέου και σκηνικό και κοστούμια Αλεξάνδρας Καψάλα επελέγη από τους κριτικούς του γνωστού ιστότοπου :  https://kulturosupa.gr/theatromania/theatriko-nea-eidisis-sxolia/oi-kalyteres-parastaseis-tou-2023-by-kulturosupa/ , μία από τις 10 καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς που πέρασε.

Η παράσταση “ΑΤΡΕΙΔΕΣ” σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μαργαρίτη, μουσική του Δημήτρη Οικονομάκη και σκηνικό και κοστούμια της Αλεξάνδρας Καψάλα επελέγη από τους κριτικούς, μία από τις 10 παραστάσεις που τους απονεμήθηκε εύφημος μνεία. Δύο διακρίσεις στην εκπνοή του 2023 για το ΔΗΠΕΘΕΚ που τιμούν το θέατρο της πόλης μας».