Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 13:40

Η παρέλαση στην Καλαμάτα - Μηνύματα Μενδώνη για τον Δυτικό Πολιτισμό και Μητροπολίτη για τον “δικαιωματισμό”

Η παρέλαση στην Καλαμάτα - Μηνύματα Μενδώνη για τον Δυτικό Πολιτισμό και Μητροπολίτη για τον “δικαιωματισμό”

Ενότητα και πίστη στη δημοκρατία και τις οικουμενικές αξίες του Δυτικού Πολιτισμού, ζήτησε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Καλαμάτα. Από την άλλη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, μίλησε για “ημέρα αφύπνισης για πνοή ελευθερίας από όλους εκείνους οι οποίοι εν ονόματι του ατομισμού, της ιδιοτέλειας και του δικαιωματισμού προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις αξίες και το ήθος των Ελλήνων”.

 

Η παρέλαση και φέτος πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των σχολείων της πόλης, των Συλλόγων, των εθελοντικών οργανώσεων και των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας. 

Παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, οι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος και εκπρόσωποι τοπικών θεσμών και φορέων.

Μετά την παρέλαση η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τόνισε ότι είναι ημέρα μνήμης και τιμής και διπλή γιορτή, γιατί γιορτάζεται, εκτός από την Επανάσταση, ο Ευαγγελισμός της Παναγίας, ενώ σημείωσε ακόμη: “Σήμερα που η Ευρωπη δέχεται πολλαπλές προκλήσεις, με εμπόλεμες συρράξεις στο άμεσο περιβάλλον της, η Ελλάδα πρέπει ενωμένη και ισχυρή, με πίστη στη Δημοκρατία και τις οικουμενικές αξίες του Δυτικού Πολιτισμού, να προχωρεί μπροστά σε ένα μέλλον που εξασφαλίζει ανάπτυξη, ειρήνη, ελευθερία στις νεότερες γενιές”.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ανέφερε: “Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης ενός αγώνος που έγινε για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την Ελευθερία. Είναι όμως και μια ημέρα αφύπνισης για πνοή ελευθερίας από όλους εκείνους οι οποίοι εν ονόματι του ατομισμού, της ιδιοτέλειας και του δικαιωματισμού προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις αξίες και το ήθος των Ελλήνων. ‘Ενα ήθος και κάποιες αξίες οι οποίες έγραψαν ιστορία και μας έδωσαν πολιτισμό. Πιστεύω λοιπόν ότι όλοι πρέπει να ακούσουμε το μήνυμα της σημερινής ημέρας και να μείνουμε σταθεροί σε αυτό που η ιστορία μας παρέδωσε και αυτό που ως πολιτισμός χαρακτηρίζει την ελληνικότητά μας και την ορθοδοξία μας”. 

Στ.Μ.