Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 19:30

Το Σάββατο η έναρξη του 2ου Μεσσηνία Forum

Το Σάββατο η έναρξη του 2ου Μεσσηνία Forum

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

Κάλεσμα στο 2ο Μεσσηνία Forum, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, έκαναν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του διοργανωτή φορέα, που είναι ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας, Γιάννης Κολοβός και επιχειρηματίες που συμμετέχουν…

 

Ο κ. Κολοβός σημείωσε ότι η έναρξη θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί του Σαββάτου και τόνισε ότι για την προετοιμασία του 2ου Μεσσηνία Forum καταβλήθηκε μια τιτάνια προσπάθεια, όπως είπε χαρακτηριστικά, που διήρκησε μήνες. Είπε ότι σκοπός του Forum είναι να παρουσιάσει η Μεσσηνία το καλό της πρόσωπο και ανέφερε ότι θα έρθουν να μιλήσουν σημαντικά πρόσωπα, φίλοι της περιοχής, με σκοπό να προτείνουν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο τόπος προς την εξέλιξή του. 

Ο κ. Κολοβός είπε επίσης ότι κύριο θέμα του Forum είναι η τεχνητή νοημοσύνη, επίσης όμως είναι και η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, με σκοπό να έρχονται επισκέπτες στη Μεσσηνία επί 365 μέρες το χρόνο. 

Ο Λάμπρος Αθανασάς, από την Alfa Marine, είπε ότι το yachting είναι τομέας του θεματικού τουρισμού ανεκμετάλλευτος ακόμη στη Μεσσηνία, που όμως μπορεί να αποτελέσει διαμάντι για την περιοχή. Όπως σημείωσε, στο Forum οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για αυτό τον θεματικό τουριστικό τομέα. 

O Κωνσταντίνος Ψαρούλης, από την Οινοποιεία Ψαρούλη, είπε ότι στο Forum οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τα μεσσηνιακά κρασιά και τον μεσσηνιακό αμπελώνα, που τόνισε ότι διακρίνεται σε διεθνές επίπεδο. 

Ο Νίκος Κουντούρης, επιχειρηματίας της εστίασης στην Αρχαία Μεσσήνη, πρόσθεσε ότι στο Forum θα προβληθεί η παραδοσιακή γαστρονομία της περιοχής, που τόνισε ότι επίσης πρέπει να αποτελέσει βασικό θεματικό τομέα τουριστικής ανάπτυξης. 

Η Κέλλυ Δημητρούλια επισήμανε ότι στο Forum λαμβάνουν μέρος 50 επιχειρήσεις και πως οι επισκέπτες μέσα από τις συγκεκριμένες συμμετοχές θα δουν την δύναμη της Μεσσηνίας, που δεν είναι μόνο αυτό που πολλοί γνωρίζουν, δηλαδή ο ήλιος και η θάλασσα. 

To πρόγραμμα του 2ου Μεσσηνία Forum εδώ