Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 11:15

Μότσαρτ, Σούμπερτ και Μπετόβεν στην Κορώνη

Μότσαρτ, Σούμπερτ και Μπετόβεν στην Κορώνη

Οι συνθέσεις των μεγάλων κλασικών της μουσικής, Μότσαρτ, Σούμπερτ και Μπετόβεν, μέσα από τις μελωδίες του βιολιού, του πιάνου και του βιολοντσέλου, αναμένεται ότι θα υποβάλουν το χώρο της Ελεήστριας της Κορώνης, τη Δευτέρα το βράδυ, κατά τη συναυλία που θα δοθεί από Έλληνες και ξένους μουσικούς, στο πλαίσιο του “Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού”, το οποίο είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα…

Είναι συναυλία που έχει ενταχθεί στο Φεστιβάλ Κορώνης 2018 και θα ξεκινήσει στις 9:30 το βράδυ. Οι μουσικοί που θα δώσουν τη συναυλία είναι οι Δανάη Παπαματθαίου-Matschke στο βιολί, η Kerstin Feltz στο βιολοντσέλο και ο Uwe Matschke στο πιάνο.  

Τα έργα που θα ερμηνεύσουν είναι: W. A. Mozart Σονάτα σε σι ύφεση μείζονα για βιολί και πιάνο KV 454. F. Schubert “Arpeggione” Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο D 821. L. v. Beethoven Πιάνο – Τρίο σε σι ύφεση μείζονα έργο 97 «Του Αρχιδούκα».

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10, 8 και 5 ευρώ, ενώ οι νέοι κάτω των 18 ετών δικαιούνται ελεύθερη είσοδο. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο κατάστημα Αλντεμπαράν.


Η Kerstin Feltz γεννήθηκε στην Ιένα και ξεκίνησε μαθήματα βιολοντσέλου σε ηλικία πέντε ετών. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής «Franz Liszt» της Βαϊμάρης και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ωδείο της Μόσχας με καθηγητή τον Valentin Fejgin. Στο ίδιο Ίδρυμα διετέλεσε βοηθός καθηγητή την περίοδο 1985 – 1987. Σε ηλικία 18 ετών απέσπασε το χρυσό μετάλλιο του 6ου Διεθνούς Διαγωνισμού Bach στην Λειψία. Ακολούθησαν βραβεύσεις στον Διεθνή Διαγωνισμό Casals 1985, στον Διεθνή Διαγωνισμό Τσαϊκόφσκι 1986 κ.α. Ακολούθησαν συναυλίες στην Ευρώπη, Η.Π.Α., Τουρκία, Βραζιλία, Μεξικό, Κίνα, Βιετνάμ, Ισπανία, Σαουδική Αραβία. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με πολλές φημισμένες ορχήστρες και έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και παραγωγές CD. Από το 1994 διδάσκει, ως τακτική Καθηγήτρια βιολοντσέλου, στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Γκράτς της Αυστρίας.

 

Η Δανάη Παπαματθαίου-Matschke, βιολί, γεννήθηκε στην Αθήνα και έλαβε τα πρώτα μαθήματα βιολιού σε ηλικία πέντε χρονών. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Mozarteum Ζάλτσμπουργκ με τον καθηγητή Igor Ozim και ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2017 λαμβάνοντας τον δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με διάκριση στην τάξη της καθηγήτριας Tanja Becker – Bender, στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής και Θεάτρου του Αμβούργου. Απέσπασε πρώτα βραβεία σε Διεθνείς και Εθνικούς διαγωνισμούς, όπως «Andrea Postacchini» , «Henri Marteau», «Jugend musiziert» και έχει επανειλημμένα τιμηθεί με υποτροφίες από Διεθνή Κοινωφελή Ιδρύματα. Ως σολίστ, αλλά και ως μέλος σχήματος μουσικής δωματίου, έχει παίξει στο πλαίσιο Διεθνών Μουσικών Φεστιβάλ και σε σημαντικά μουσικά κέντρα στην Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία, Αυστρία, Σλοβενία, Κίνα, Σουηδία, Εσθονία, Φιλανδία, Ελλάδα, και Κύπρο. Έχει συμπράξει με σημαντικές Συμφωνικές Ορχήστρες πολλών ευρωπαϊκών χωρών και στην Ελλάδα με την Κ.Ο.Α., Κ.Ο.Θ., «ΚΑΜΕΡΑΤΑ» και ΕΡΤ. Στην δισκογραφία της περιλαμβάνονται δύο CD από την εταιρεία IRIDA Classical.

 

Ο Uwe Matschke γεννήθηκε στην Γερμανία και σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής «Φράντς Λίστ» της Βαϊμάρης και στην Ακαδημία «Φράντς Λίστ» στην Βουδαπέστη. Από το 1980 έως το 1987 δίδαξε πιάνο στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής «Φράντς Λίστ» στην Βαϊμάρη και από το 2001 είναι τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία στην Θεσσαλονίκη. Ο Ούβε Μάτσκε έχει δώσει πολυάριθμα ατομικά ρεσιτάλ σε μεγάλα μουσικά κέντρα και έχει συμπράξει με σημαντικές ορχήστρες ευρωπαϊκών χωρών. Πλούσια και πολυποίκιλη είναι επίσης η δραστηριότητά του στον χώρο της μουσικής δωματίου, όπου έχει συμπράξει με μουσικά σύνολα διεθνούς κύρους. Στην δισκογραφία του με τις εταιρείες ΕΜΙ, Virgin, Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονία, IRIDA Classical, περιλαμβάνονται έργα των Μπαχ, Σούμπερτ, Σούμαν, Μουσόργκσκι, Λιστ κ.α.